1

بهترین راه درمان اسکیزوفرنی چیست؟

اسکیزوفرنی ازخودبیگانگی و درمان بهترین درمان از خودبیگانگی بهترین درمان اسکیزوفرنی سریع ترین درمان ازخودبیگانگی از خودبیگانگی یا اسکیزوفرنی
ثبت شده 3 سال پیش توسط کوثر نازاریان ویرایش شده در 1400/3/15

من مبتلا ب اسکیزوفرنی هستم و میخواهم ب درمان خودم کمک کنم لطفا ب من کمک کنید و اطلاعات کافی ب من بدهید ممنون


2 جواب

0
3 سال پیش توسط: زهره چراغی

درمان سریع اسکیزوفرنی، پس از شناخت اختلال اسکیزوفرنی در دستور کار بسیاری از متخصصان و محققان این حوزه قرار می گیرد. روش های درمانی که در گذشته برای اختلالات روانی و از جمله اختلال اسکیزوفرنی مورد استفاده واقع میشد، چندان بر پایه موازین علمی و قابل اثبات استوار نبود. در حال حاضر به لطف پیشرفت های صورت گرفته در عرصه علم، از روش های نوین و به روزی برای درمان اختلالات روانی نظیر درمان سریع اسکیزوفرنی استفاده می گردد. روش هایی نظیر بررسی و تحلیل ژن ها، انتقال دهنده های عصبی، اسکن های مغزی، از ابزارهای کاربردی و قابل اتکا در این زمینه محسوب می شوند. لازم به ذکر است که در سالیان گذشته، بسیاری دارو درمانی را به عنوان یکی از راهکارهای درمان اسکیزوفرنی قلمداد می نمودند. با گذشت زمان، متخصصان دریافتند که برای درمان سریع اسکیزوفرنی، علاوه بر دارو درمانی، بکارگیری شیوه درمانی روانشناختی، در کاهش علائم و نشانه های اسکیزوفرنی و اثر بخشی بیشتر و مطلوب تر داروها، تاثیر بسزایی از خود برجای می گذارد. در این زمینه باید خاطر نشان نمود که اختلال اسکیزوفرنی، از جمله اختلالات روانی به شمار می آید که در آن فرد مبتلا، ارتباط خود را با دنیای واقعی قطع شده و مخدوش می بیند. در این شرایط، فرد نه تنها از دنیای پیرامون خود هیچگونه آگاهی پیدا نمی کند، بلکه نسبت به اختلال خود نیز بینش لازم و کافی ندارد. ناگفته نماند که افراد مبتلا به بیماری اسکیزوفرنی، ارتباط و پیوستگی معنایی میان کلمات را به سختی در می یابند. به همین جهت، این اختلال در زمره اختلالات روانی بسیار شدید تلقی می شود که باید نسبت به درمان سریع اسکیزوفرنی، اقدامات و تمهیدات مناسب را به کار بست. اسکیزوفرنی علاوه بر تحت شعاع قرار دادن تمام ابعاد زندگی فرد، به سبب نشانه های شدید، می تواند اطرافیان را نیز از روند عادی زندگی خود محروم نماید. 

 

اهمیت و ضرورت درمان سریع اسکیزوفرنی

از آنجایی که بیماری اسکیزوفرنی، سبب درک و تفسیر واقعیت به صورت نامعمول در افراد مبتلا می شود، درمان سریع اسکیزوفرنی، باید مورد توجه واقع شود. اختلال اسکیزوفرنی یک اختلال بسیار ناتوان کننده می باشد که با رفتارها و تفکر مختل، هذیان و توهم در وجود فرد بروز پیدا می کند. بدون تردید، برای درمان اسکیزوفرنی، آگاهی از نشانه ها و علائم این اختلال می تواند تاثیر گذار و مؤثر باشد. بر این اساس، نشانه های اختلال اسکیزوفرنی، در دو دسته ی نشانه های منفی و نشانه های مثبت طبقه بندی می گردد. اختلال گفتار، فکر، توهم و هذیان، از علائم مثبت این عارضه به شمار می آیند. در سوی مقابل، فقدان اراده و انگیزه در فرد، واکنش های هیجانی نامتناسب و نامتوازن نسبت به موقعیت، اختلالات عاطفی واضح، انزوا و فقدان روابط اجتماعی، از علائم منفی اختلال اسکیزوفرنی محسوب می گردند. در مقوله درمان سریع اسکیزوفرنی، گفتار آشفته، رفتار آشفته، هذیان و توهم از مشهودترین نشانه های اسکیزوفرنی به شمار می روند. ذکر این نکته ضروری به نظر می رسد که ادامه پیدا کردن علائم منفی در مدت زمانی حدود چهار هفته و نشانه های مثبت برای مدتی در حدود شش ماه، حکایت از ابتلای فرد به بیماری اسکیزوفرنی دارد. بررسی علل و ریشه های ابتلا به این عارضه نیز می تواند در درمان سریع اسکیزوفرنی مورد استناد قرار گیرد. بر این اساس، روابط خانوادگی، عدم تعادل شیمیایی در مغز و عوامل ژنتیکی، می تواند زمینه مناسب و لازم برای ابتلای افراد به اختلال اسکیزوفرنی را فراهم آورد. ناگفته نماند که وجود همه این علل و عوامل در فرد، علاوه بر تشدید علائم بیماری، روند درمان سریع اسکیزوفرنی را نیز با سختی هایی همراه می سازد. از سوی دیگر، تشخیص زود هنگام و در اسرع وقت بیماری اسکیزوفرنی، می تواند از پیشرفت بیماری و ایجاد مشکلات و معضلات دیگر در ابعاد زندگی فرد جلوگیری به عمل آورد.

 

درمان سریع اسکیزوفرنی                                                          

درمان سریع اسکیزوفرنی با دارو درمانی

به طور معمول، دارو درمانی، خط اول درمان سریع اسکیزوفرنی به شمار می رود. در این حالت، روانپزشک پس از بررسی و سنجش کامل و همینطور انجام مصاحبه، به تجویز دارو مبادرت می ورزد. شایان ذکر است که در این مواقع و به منظور نظارت مستقیم بر روی فرد مبتلا، امکان بستری کردن شخص نیز وجود دارد. همچنین متناسب با نشانه های و علائم غالب اختلال اسکیزوفرنی، روانپزشک تجویز دارو را در دستور کار قرار می دهد. معمولاً برای درمان سریع اسکیزوفرنی از داروهای ضد روان پریشی نظیر ریسپریدون، کلوزاپین و هالوپریدول، استفاده به عمل می آید. لازم به ذکر است که این داروها با عوارض جانبی مختص به خود همراه بوده و حتی در مواقعی مصرف آنها می تواند خطراتی را در پی داشته باشد. به همین منظور و برای جلوگیری از تبعات و پیامدهای منفی و خطرناک در فرد مبتلا به بیماری اسکیزوفرنی، مصرف داروها جهت درمان اسکیزوفرنی باید حتما طبق دستور اکید پزشک صورت پذیرد. شایان ذکر است که تجویز داروهای ضد روان پریشی به منظور درمان سریع اسکیزوفرنی، سبب کاهش و به حداقل رساندن علائم و نشانه های روانی در فرد مبتلا می شود. از طرف دیگر، به سبب وجود نوسانات خلقی شدید در افراد مبتلا به اسکیزوفرنی، مناسب است که این افراد داروهای تثبیت کننده خلق را نیز مورد استفاده قرار دهند. فراموش نشود که مصرف دارو، خصوصاً به منظور درمان سریع اسکیزوفرنی حتما باید تحت نظر و نظارت مستقیم روانپزشک صورت گرفته و از مصرف خود سرانه داروها به صورت جدی اجتناب و پرهیز نمود. استفاده از دارو درمانی برای درمان سریع اسکیزوفرنی، سبب درمان نشانه ها و علائم شدید بیماری می شود. از داروهایی که در این زمینه و توسط روانپزشک تجویز می گردد، می توان به پیموزاید، تریفلوپرازین، فلوفنارین، پرفنارین، هالوپریدول و کلورپرومازین، اشاره نمود. 

 

  درمان سریع اسکیزوفرنی                                                            

نقش داروهای ضد روان پریشی در درمان سریع اسکیزوفرنی

برای درمان سریع اسکیزوفرنی، به ویژه کاهش علائم و نشانه های این بیماری، داروهای ضد روان پریشی نقش بسزایی در این زمینه ایفا می کنند. به طور معمول داروهای ضد روان پریشی، به عنوان گروهی از داروها، برای درمان اختلالات شدید روانی و دیگر بیماری های روانی و عاطفی، به کار گرفته می شوند. همچنین این دسته از داروها برای کاهش درد و درمان سکسکه نیز مورد استفاده قرار می گیرند. آنتی سایکوتیک ها یا داروهای ضد روان پریشی، به وسیله روانپزشک و به منظور کاهش و به حداقل رساندن نشانه های سایکوز یا هذیان و توهم مورد استفاده واقع می شوند. سایکوز یا روان پریشی، حالتی است که فرد بیمار کاملاً ارتباط خود را با واقعیت از دست داده و دچار توهم و هذیان می شود. ناگفته نماند که در حالت توهم فرد صداهایی را به گوش می شنود که در واقعیت عملا وجود خارجی ندارند. داروهای ضد روان پریشی به منظور درمان سریع اسکیزوفرنی، با تاثیر گذاشتن بر روی انتقال دهنده های عصبی مانند سروتونین، نورآدرنالین و دوپامین و افزایش سطح انتقال دهنده ها، به تغییرات شناختی در مغز منجر می گردد. تجویز این داروها به وسیله روان پزشک به صورت شربت یا قرص انجام می شود. غالباً اثر بخشی داروهای ضد روان پریشی به تدریج و پس از گذشت چند هفته بروز پیدا می کند. اگرچه داروهای ضد روان پریشی موجب درمان قطعی اختلالاتی نظیر افسردگی و اسکیزوفرنی نمی شود، اما نقش این داروها در کنترل و کاهش علائم بیماری ها را نمی توان نادیده گرفت. در پرتو استفاده از این داروها علائمی مانند توهمات و هذیان ها، آشفتگی و اضطراب جدی، شیدایی، رفتار تهاجمی و خشونت آمیز، گفتار نامفهوم، گیجی و احساس تهدید، به میزان چشمگیری کنترل و کاهش پیدا می کند. داروهای ضد جنون ضمن درمان سریع اسکیزوفرنی، در اختلالاتی نظیر افسردگی حاد و اختلال دوقطبی نیز بسیار کاربرد دارند.

 

  درمان سریع اسکیزوفرنی                                                             

درمان سریع اسکیزوفرنی با داروی هالوپریدول

از جمله داروهای آنتی سایکوتیک که برای درمان سریع اسکیزوفرنی مورد استفاده قرار می گیرد، داروی هالوپریدول می باشد. داروی هالوپریدول به همراه داروهایی نظیر تیوتکسین، کلرپرومازین و فلوپرازین، در زمره داروهای نسل اول قرار می گیرند. اگرچه داروی هالوپریدول برای درمان سریع اسکیزوفرنی، خصوصاً کاهش و درمان نشانه های شدید این بیماری بسیار تاثیر گذار و مؤثر می باشد، اما مصرف این دارو عوارض جانبی زیادی را نیز برای مصرف کننده با خود به همراه دارد. بر این اساس، بی قراری، اختلال در عملکرد جنسی، حرکات غیر ارادی و کندی حرکتی، درک و تفکر کند و آهسته، لرزش در اندام ها و خشکی مفاصل، از جمله عوارض شایع مصرف این دارو به شمار می رود. در این زمینه باید خاطر نشان نمود که اگرچه داروهای تجویز شده برای درمان سریع اسکیزوفرنی با عوارض جانبی همراه می باشند، اما بر اساس تحقیقات صورت گرفته، فواید مصرف این داروها بر عوارض جانبی آن غلبه می کند. در سوی مقابل مصرف بیش از اندازه دوزهای دارو، نه تنها روند بهبودی را تسریع نمی بخشد، بلکه بسیار خطرناک و آسیب زا می باشد. بر این اساس، مصرف بیش از اندازه دارو سبب بروز حرکات عضلانی غیر قابل کنترل در قسمت های گردن، فک، زبان و چشم می شود. همچنین رعشه و خواب آلودگی شدید نیز از دیگر عوارض مصرف بیش از اندازه دارو تلقی می شود. طول مدت و دوره مصرف داروی هالوپریدول به منظور درمان سریع اسکیزوفرنی، به شرایط و وضعیت بیمار بستگی دارد. بنابراین، چنانچه نشانه های اسکیزوفرنی در فرد با علائم و نشانه های شدید بروز پیدا کند، نیاز به استفاده دارو برای مدت های طولانی می باشد. از سوی دیگر، برخورداری فرد از یکی از علائم اسکیزوفرنی، توجیهی برای استفاده مداوم دارو ندارد.

 

درمان سریع اسکیزوفرنی                                                     

درمان سریع اسکیزوفرنی و داروی کلوزاپین

از دیگر داروهایی که برای درمان سریع اسکیزوفرنی مورد استفاده قرار می گیرد، داروی کلوزاپین به شمار می رود. داروی کلوزاپین، در کنار داروهایی همچون بارنوتیل، زوتپین و ریسپریدون، از داروهای نسل دوم ضد روان پریشی محسوب می شوند. کلوزاپین به عنوان یک داروی آنتی سایکوتیک علاوه بر درمان علائم شدید بیماری اسکیزوفرنی، برای مبتلایانی که به سایر داروها واکنش نشان نمی دهند نیز کاربرد دارد. ناگفته نماند که اگرچه نقش و اهمیت داروی کلوزاپین در کاهش شدید نشانه ها و درمان سریع اسکیزوفرنی را نمی توان انکار کرد، اما این دارو نیز همانند بسیاری از داروها با عوارض جانبی همراه می باشد. لرزش در اندام ها، افزایش احتمال خطر ابتلا به دیابت، اختلال عملکرد جنسی، افزایش وزن و خواب آلودگی، از جمله عوارض مهم و حائز اهمیت این دارو قلمداد می گردد. شایان ذکر است که داروهای نسل دوم در مقایسه با داروهای نسل اول، با عوارض حرکتی، عضلانی و جنسی کمتری همراه می باشند، اما یکی از عوارض شایع این داروها، امکان افزایش وزن فرد در هنگام مصرف داروها می باشد. در بسیاری از مواقع با بروز علائم شدید و به منظور درمان سریع اسکیزوفرنی، تجویز این دارو در دستور کار روانپزشک قرار می گیرد. چنانچه فرد مبتلا علی رغم تشخیص روانپزشک، مصرف دارو را به صورت خود سرانه قطع نماید، در مدت زمان کمی نشانه ها و علائم اختلال اسکیزوفرنی، بار دیگر در وجود فرد بروز پیدا می کند. از سوی دیگر، بسیاری از مبتلایان نیز به محض کاهش علائم بیماری اسکیزوفرنی، مصرف دارو ها را قطع کرده و بنابر تشخیص خود نیازی به مصرف داروها نمی بینند. این امر علاوه بر ایجاد خلل در روند درمان سریع اسکیزوفرنی، علائم کاهش یافته بیماری را نیز بار دیگر شدت و حدت می بخشد.

 

درمان سریع اسکیزوفرنی                                                    

سایر راهکارهای درمان سریع اسکیزوفرنی

بدون تردید، یکی از روش های اصلی برای درمان سریع اسکیزوفرنی، روش درمان دارویی محسوب می شود. با این وجود استفاده از درمان های روان شناختی نیز در این زمینه بسیار تاثیر گذار و کاربردی به شمار می رود. بر این اساس، از جمله روش های درمان سریع اسکیزوفرنی، درمان شناختی رفتاری می باشد. در این روش درمانی با نظم دهی فکری و سازگار نمودن فرد دارای بیماری اسکیزوفرنی با محیط پیرامونش، درصدد درمان و کاهش علائم بیماری بر می آیند. هدف درمان در روش شناختی رفتاری بر روی درمان گسستگی افکار و رفتار مختل شده فرد مبتلا به اختلال اسکیزوفرنی معطوف شده است. شوک الکتریکی، از دیگر روش های درمان سریع اسکیزوفرنی به شمار می رود. در این روش درمانی، به مغز بیمار امواج الکتریکی وارد می شود تا از این طریق فعالیت مغزی بیمار به حالت عادی خود بر گردانده شود. ناگفته نماند که شوک الکتریکی، از روش های درمانی قدیمی و در عین حال مؤثر در این زمینه به حساب می آید. درمان های روان شناختی نیز از دیگر راهکارهای مورد استفاده برای درمان سریع اسکیزوفرنی محسوب می گردد. روانکاوی و رفتار درمانی از روش های کاربردی در این زمینه تلقی می شوند. در روش روانکاوی بر روی گفتار فرد مبتلا متمرکز می شوند. بر این اساس، در درمان سریع اسکیزوفرنی، روش های روانشناسی گفتگو محور می تواند مثمر ثمر واقع شود. در روش رفتار درمانی، ضمن معطوف شدن بر روی رفتارهای نامناسب فرد، درصدد کاهش و جایگزینی آن با رفتارهای مناسب بر می آیند

0
3 سال پیش توسط: پریسا قلی زاده

اسکیزوفرنی

نویسنده : تحریریه افق سلامت

تاریخ انتشار:1398-07-22

اسکیزوفرنی چیست؟

اسکیزوفرنی نوعی اختلال مزمن مغز است که کمتر از یک درصد از جمعیت ایالات متحده را تحت تأثیر قرار می دهد. علائم فرد مبتلا به اسکیزوفرنی ، می تواند شامل توهم ، مشکل در تفکر و تمرکز و کمبود انگیزه باشد. با این حال ، با درمان ، بیشتر علائم اسکیزوفرنی بهبود می یابد.

 

درمان اسکیزوفرنی چیست؟

در حالی که درمانی برای اسکیزوفرنی وجود ندارد ، تحقیقات می تواند منجر به یافتن درمان های جدیدتر و ایمن تر شوند. کارشناسان همچنین سعی دارند با مطالعه ژنتیک ، انجام تحقیقات رفتاری و استفاده از تصویربرداری پیشرفته برای بررسی ساختار و عملکرد مغز ، علل این بیماری را کشف کنند. این روش ها نوید درمانی جدید و مؤثرتری را می دهند.

 

پس راه درمان اسکیزوفرنی چیست؟

جدیدترین درمان اسکیزوفرنی مصرف کردن ویتامین B می باشد که اختلالات آن را کاهش می دهد.

ولی باز  هم هنوز درمان قعطی برای اسکیزوفرنی نیست.

 

تصورات غلط راجب اسکیزوفرنی چیست؟

اسکیزوفرنی به معنای شخصیت شکافته یا شخصیت چندگانه نیست. بیشتر افراد مبتلا به اسکیزوفرنی خطرناک یا خشن نیستند. آنها همچنین بی خانمان نیستند و در بیمارستان ها زندگی نمی کنند. بیشتر افراد مبتلا به اسکیزوفرنی با خانواده ، در خانه های گروهی یا به تنهایی زندگی می کنند.

 

نرخ آماری اسکیزوفرنی چیست؟

تحقیقات نشان داده است که اسکیزوفرنی در مردان و زنان تقریباً یکسان است اما ممکن است در مردان زودتر بروز کند. نرخ آماری آن در سراسر جهان مشابه است. افرادی که مبتلا به اسکیزوفرنی هستند به احتمال زیاد زودتر از بقیه می میرند ، بخشی از آن به دلیل بیماری های همزمان ، مانند بیماری های قلبی و دیابت است.

 

 

علائم اسکیزوفرنی چیست؟

هنگامی که این بیماری فعال است ، بیمار قادر به تشخیص تجربیات واقعی و غیرواقعی نیست. مانند هر بیماری ، شدت ، مدت و فراوانی علائم می تواند متفاوت باشد. اما در افراد مبتلا به اسکیزوفرنی ، شیوع علائم شدید روانی اغلب در طول زندگی بیمار کاهش می یابد. عدم مصرف داروهای مطابق تجویز ، استفاده از الکل یا داروهای غیرمجاز و شرایط استرس زا باعث افزایش علائم می شود. علائم در چند دسته قرار می گیرند:

 

علائم روانی مثبت اسکیزوفرنی چیست؟

 توهم مانند صدای شنوایی ، هذیان پارانوئید و ادراک ، باورها و رفتارهای اغراق آمیز یا تحریف شده.

 

علائم منفی اسکیزوفرنی چیست؟

از دست دادن یا کاهش توانایی شروع برنامه ها ، صحبت کردن ، ابراز احساسات یا یافتن لذت.

 

علائم بی نظمی اسکیزوفرنی چیست؟

تفکر و گفتار اشتباه و بی نظم ، مشکل در تفکر منطقی و گاهی رفتار عجیب و غریب یا حرکات غیر طبیعی.

 

اختلالات شناخت اسکیزوفرنی چیست؟

 مشکلات در توجه ، تمرکز ، حافظه و کاهش عملکرد آموزشی.

 

رده سنی اسکیزوفرنی چیست؟

این علائم معمولاً در اوایل بزرگسالی ظاهر می شود. مردان اغلب در اواخر نوجوانی یا اوایل دهه 20 این علائم را تجربه می کنند و زنان اغلب در 20 و اوایل 30 سالگی علائم خود را نشان می دهند. علائم ظریف تر ممکن است زودتر وجود داشته باشد ، از جمله روابط آشفته ، عملکرد ضعیف در مدرسه و کاهش انگیزه.

با این وجود ، قبل از تشخیص بیماری ، روانپزشک باید یک معاینه کامل پزشکی را انجام دهد تا سوء مصرف مواد یا سایر بیماری های عصبی یا پزشکی که علائم آن مشابه اسکیزوفرنی است را تشخیص دهد.

 

عوامل خطر اسکیزوفرنی چیست؟

محققان معتقدند که تعدادی از عوامل ژنتیکی و محیطی در ایجاد آن نقش دارند و عوامل استرس زا در زندگی ممکن است در شروع و دوره این اختلال نقش داشته باشند. از آنجا که عوامل مختلفی ممکن است نقش داشته باشند ، دانشمندان هنوز نمی توانند درباره علت دقیق آن نظری بدهند. از آنجا که اصطلاح اسکیزوفرنی چندین اختلال مختلف را در بر می گیرد ، تنوع در علت آن بین موارد گوناگون چیز عجیبی نیست.

 

اسکیزوفرنی

 

بهترین برنامه برای افراد مبتلا به اسکیزوفرنی چیست؟

درمان می تواند به بسیاری از افراد مبتلا به اسکیزوفرنی کمک کند تا زندگی بسیار مثمر ثمر و مفیدتری داشته باشند. مانند سایر بیماری های مزمن ، برخی از بیماران بسیار خوب عمل می کنند در حالی که برخی دیگر به حمایت و کمک نیاز دارند.

پس از کنترل علائم بیماری اسکیزوفرنی ، انواع مختلفی از درمان همچنان می تواند به این افراد در مدیریت بیماری و بهبود زندگی آنها کمک کند. درمان و پشتیبانی می تواند به افراد در یادگیری مهارت های اجتماعی ، کنار آمدن با استرس ، شناسایی علائم هشدار دهنده اولیه عود و طولانی شدن دوره بهبودی کمک کند. از آنجا که اسکیزوفرنی به طور معمول در اوایل بزرگسالی ظهور می کند ، افراد دارای این اختلال غالباً از توانبخشی برای توسعه مهارت های مدیریت زندگی ، آموزش کامل حرفه ای و حفظ شغل استفاده می کنند. به عنوان مثال ،

برنامه هایی برای اشتغال و خودکفایی افراد مبتلا به اسکیزوفرنی ترتیب داده شده است. این برنامه ها افرادی با مشکلات روانی شدید را برای مشاغل رقابتی در جامعه آماده می کند.

 

 

نقش خانواده ها در درمان اسکیزوفرنی چیست؟

برای بسیاری از افرادی که با اسکیزوفرنی زندگی می کنند ، حمایت از سلامتی و رفاه آنها بسیار مهم است و این مهم است که خانواده ها مطلع و آگاه باشند.

 

اثر خوش بینی در درمان اسکیزوفرنی چیست؟

خوش بینی مهم است و بیماران ، اعضای خانواده و متخصصان بهداشت روان باید توجه داشته باشند که بسیاری از بیماران دوره مساعدی از بیماری دارند ، که اغلب با چالش ها قابل حل است و بیماران دارای نقاط قوت شخصی زیادی هستند که قابل تشخیص و پشتیبانی هستند.

 

اسکیزوفرنی چیست؟

اسکیزوفرنی نوعی اختلال روانی جدی است که در آن افراد واقعیت را غیرطبیعی تفسیر می کنند. اسکیزوفرنی ممکن است منجر به ترکیبی از توهم ، تفکر و رفتاری بسیار بی نظم شود که عملکرد روزمره را مختل می کند و می تواند ناتوان کننده باشد.

 

اسکیزوفرنی در نوجوانان

در نوجوانان علائم اسکیزوفرنی چیست؟

علائم اسکیزوفرنی در نوجوانان مشابه علائم در بزرگسالان است ، اما تشخیص این بیماری ممکن است دشوارتر باشد. این ممکن است تا حدی گیج کننده نیز باشد زیرا برخی از علائم اولیه اسکیزوفرنی در نوجوانان برای رشد معمولی در سالهای نوجوانی مشترک هستند ، از جمله:

  • دوری از دوستان و خانواده
  • افت عملکرد در مدرسه
  • مشکل خواب
  • تحریک پذیری یا روحیه افسرده
  • کمبود انگیزه
  • در مقایسه با علائم اسکیزوفرنی در بزرگسالان ، نوجوانان ممکن است:
  • کمتر احتمال دارد که دچار توهم شوند
  • بیشتر احتمال دارد توهم بینایی داشته باشند
  •  

چه زمانی به پزشک مراجعه کنند؟

افراد مبتلا به اسکیزوفرنی اغلب آگاهی ندارند که مشکلات آنها ناشی از یک اختلال روانی است که نیاز به مراقبت پزشکی دارد. 

 

راه کمک به فرد مبتلا به اسکیزوفرنی چیست؟ 

اگر فکر می کنید شخصی که می شناسید ممکن است علائم اسکیزوفرنی داشته باشد ، در مورد نگرانی های خود با او صحبت کنید. اگرچه شما نمی توانید کسی را وادار کنید که به دنبال کمک باشد ، اما می توانید دلگرمی و پشتیبانی را ارائه داده و به دوست خود کمک کنید تا یک پزشک متخصص یا متخصص بهداشت روان پیدا کند.

در برخی موارد ، ممکن است بستری در اورژانس مورد نیاز باشد. قوانین مربوط به تعهد غیر ارادی برای معالجه بهداشت روان در نقاط مختلف متفاوت است. برای جزئیات بیشتر می توانید با آژانس های بهداشت روان یا ادارات پلیس در منطقه خود تماس بگیرید.

 

 

رفتارهای خطرناک افراد مبتلا به اسکیزوفرنی چیست؟

افکار و رفتارهای خودکشی در بین افراد مبتلا به اسکیزوفرنی رایج است. اگر شما یک عزیز دارید که در معرض خطر اقدام به خودکشی است یا اقدام به خودکشی کرده است ، حتماً حواس خود را به او جمع کنید. بلافاصله با شماره مربوطه یا شماره اضطراری محلی خود تماس بگیرید. یا اگر فکر می کنید می توانید با خیال راحت این کار را انجام دهید ، فرد را به نزدیکترین اتاق اورژانس بیمارستان ببرید.

 

 

اسکیزوفرنی

 

عامل اسکیزوفرنی چیست؟

هنوز مشخص نیست که عامل بیماری اسکیزوفرنی چیست ، اما محققان معتقدند که ترکیبی از ژنتیک ، شیمی مغز و محیط به پیشرفت این اختلال کمک می کند.

مشکلات با برخی از مواد شیمیایی مغزی که به طور طبیعی وجود دارند ، از جمله انتقال دهنده های عصبی به نام های دوپامین و گلوتامات ، ممکن است در اسکیزوفرنی نقش داشته باشد. مطالعات عصبی نشانگر تفاوت در ساختار مغز و سیستم عصبی مرکزی مبتلایان به اسکیزوفرنی است. در حالی که محققان از اهمیت این تغییرات مطمئن نیستند ، آنها نشان می دهند که اسکیزوفرنی یک بیماری مغزی است.

 

 

عوارض اسکیزوفرنی چیست؟

اسکیزوفرنی که درمان نشود ، می تواند منجر به مشکلات شدیدی شود که بر هر حوزه زندگی تأثیر می گذارد. پس مهم است که بدانید که عوارض اسکیزوفرنی چیست:

  • خودکشی ، اقدام به خودکشی و افکار خودکشی
  • صدمه به خود
  • اختلالات اضطرابی و وسواس فکری (OCD)
  • افسردگی
  • سوء استفاده از الکل یا سایر داروها از جمله دخانیات
  • عدم توانایی در کار یا شرکت در مدرسه
  • مشکلات حقوقی و مالی و بی خانمانی
  • انزوای اجتماعی
  • مشکلات بهداشتی و پزشکی
  • رفتار پرخاشگرانه ، اگرچه غیر معمول است
  •  

راه جلوگیری از اسکیزوفرنی چیست؟

هیچ راه مطمئنی برای جلوگیری از اسکیزوفرنی وجود ندارد .

 

تاثیر برنامه های  درمانی در اسکیزوفرنی چیست؟

رعایت برنامه درمانی می تواند به جلوگیری از عود یا بدتر شدن علائم کمک کند. علاوه بر این ، محققان امیدوارند که با کسب اطلاعات بیشتر در مورد عوامل خطر ابتلا به اسکیزوفرنی زودتر به راه تشخیص و درمان آن برسند

اسکیزوفرنی در کودکان

اسکیزوفرنی در کودکان نوعی اختلال روانی غیر معمول اما شدید است که در آن کودکان واقعیت را غیر طبیعی توصیف می کنند. اسکیزوفرنی طیف وسیعی از مشکلات در مورد تفکر (شناختی) ، رفتار یا احساسات را درگیر می کند. این ممکن است به ترکیبی از توهم ها ، تفکرات و رفتارهای بسیار بی نظم منجر شود که توانایی عملکرد فرزند شما را مختل می کند.

اسکیزوفرنی در کودکان در اصل همان اسکیزوفرنی در بزرگسالان است اما در اوایل زندگی رخ می دهد و تأثیر عمیقی بر رفتار و رشد کودک دارد. با اسکیزوفرنی در دوران کودکی ، در سنین پایین شروع چالش های ویژه ای برای تشخیص ، درمان ، آموزش و رشد عاطفی و اجتماعی وجود دارد.

 

 

اسکیزوفرنی در کودکان

 

اسکیزوفرنی یک بیماری مزمن است که نیاز به درمان مادام العمر دارد. شناسایی و شروع درمان برای اسکیزوفرنی در کودکان در اسرع وقت ممکن است نتیجه طولانی مدت فرزند شما را به طور قابل توجهی بهبود بخشد.

 

در  کودکان علائم اسکیزوفرنی چیست؟

اسکیزوفرنی طیف وسیعی از مشکلات در مورد تفکر ، رفتار یا احساسات را درگیر می کند. علائم و نشانه ها ممکن است متفاوت باشند ، اما معمولاً شامل توهم ، توهم یا گفتار بی نظم هستند و توانایی عملکرد اختلال را نشان می دهند. اثر آن می تواند ناتوان کننده باشد.

علائم اسکیزوفرنی عموماً از اواسط تا اواخر دهه 20 شروع می شود. تشخیص اسکیزوفرنی برای کودکان غیر معمول است.

 

نوع زودرس اسکیزوفرنی چیست؟

 اسکیزوفرنی زودرس قبل از سن 18 سالگی رخ می دهد. اسکیزوفرنی زودرس در کودکان کمتر از 13 سال بسیار نادر است.

علائم با گذشت زمان و با بدتر شدن زمان و بهبود علائم می توانند از نظر نوع و شدت آن متفاوت باشند. بعضی از علائم ممکن است همیشه وجود داشته باشد. تشخیص اسکیزوفرنی در مراحل اولیه دشوار است.

 

علائم و نشانه های اولیه اسکیزوفرنی چیست؟

اولین نشانه های اسکیزوفرنی در کودکان ممکن است شامل مشکلات رشدی مانند موارد زیر باشد:

تأخیر گفتاری

خزیدن دیر یا غیرمعمول

دیر قدم زدن

سایر رفتارهای غیر عادی حرکتی - به عنوان مثال ، تکان دادن یا ضربه زدن به بازو

برخی از این علائم در کودکان مبتلا به اختلالات فراگیر دیگری مانند اختلال اوتیسم شایع است.

 

تفاوت اوتیسم با اسکیزوفرنی چیست؟

شفاف سازی سوالات در مورد اسکیزوفرنی و اوتیسم بسیار مهم است. در حالی که اوتیسم وجود دارد و در سالهای اول زندگی قابل تشخیص است ، اولین علائم روان پریشی در اسکیزوفرنی ناشی از کودکی تا سالها بعد بروز نمی کند. در حالی که این اختلالات بسیار متفاوت است ، آنها می توانند ویژگی های خاص مشترکی  داشته باشند که سبب سردرگمی در تشخیص می شود.

 

 

درمان اسکیزوفرنی

 

درمان سریع اسکیزوفرنی چیست؟

چیزی به عنوان درمان سریع اسکیزوفرنی  وجود ندارد زیرا طبق اعلام انجمن روانپزشکی آمریکا ، بهترین روشها برای درمان اسکیزوفرنی شامل استفاده از ترکیبی از استراتژی ها است. متأسفانه ، هیچ درمانی که همیشه موثر باشد وجود ندارد. ترکیبی از رویکردها ، از جمله داروها ، روان درمانی ، پشتیبانی اجتماعی و آموزش خانواده ، حمایت از حرفه ای و مسکن ، معالجه مربوط به مشکلات هم زمان و بعضاً درمان های التهابی ، برای اکثر بیماران مؤثر است.

درمان سریع اسکیزوفرنی، پس از شناخت اختلال اسکیزوفرنی در دستور کار بسیاری از متخصصان و محققان این حوزه قرار می گیرد. روش های درمانی که در گذشته برای اختلالات روانی و از جمله اختلال اسکیزوفرنی مورد استفاده واقع میشد، چندان بر پایه موازین علمی و قابل اثبات استوار نبود. در حال حاضر به لطف پیشرفت های صورت گرفته در عرصه علم، از روش های نوین و به روزی برای درمان اختلالات روانی نظیر درمان سریع اسکیزوفرنی استفاده می گردد. روش هایی نظیر بررسی و تحلیل ژن ها، انتقال دهنده های عصبی، اسکن های مغزی، از ابزارهای کاربردی و قابل اتکا در این زمینه محسوب می شوند. لازم به ذکر است که در سالیان گذشته، بسیاری دارو درمانی را به عنوان یکی از راهکارهای درمان اسکیزوفرنی قلمداد می نمودند. با گذشت زمان، متخصصان دریافتند که برای درمان سریع اسکیزوفرنی، علاوه بر دارو درمانی، بکارگیری شیوه درمانی روانشناختی، در کاهش علائم و نشانه های اسکیزوفرنی و اثر بخشی بیشتر و مطلوب تر داروها، تاثیر بسزایی از خود برجای می گذارد. در این زمینه باید خاطر نشان نمود که اختلال اسکیزوفرنی، از جمله اختلالات روانی به شمار می آید که در آن فرد مبتلا، ارتباط خود را با دنیای واقعی قطع شده و مخدوش می بیند. در این شرایط، فرد نه تنها از دنیای پیرامون خود هیچگونه آگاهی پیدا نمی کند، بلکه نسبت به اختلال خود نیز بینش لازم و کافی ندارد. ناگفته نماند که افراد مبتلا به بیماری اسکیزوفرنی، ارتباط و پیوستگی معنایی میان کلمات را به سختی در می یابند. به همین جهت، این اختلال در زمره اختلالات روانی بسیار شدید تلقی می شود که باید نسبت به درمان سریع اسکیزوفرنی، اقدامات و تمهیدات مناسب را به کار بست. اسکیزوفرنی علاوه بر تحت شعاع قرار دادن تمام ابعاد زندگی فرد، به سبب نشانه های شدید، می تواند اطرافیان را نیز از روند عادی زندگی خود محروم نماید. 

 

اهمیت و ضرورت درمان سریع اسکیزوفرنی

از آنجایی که بیماری اسکیزوفرنی، سبب درک و تفسیر واقعیت به صورت نامعمول در افراد مبتلا می شود، درمان سریع اسکیزوفرنی، باید مورد توجه واقع شود. اختلال اسکیزوفرنی یک اختلال بسیار ناتوان کننده می باشد که با رفتارها و تفکر مختل، هذیان و توهم در وجود فرد بروز پیدا می کند. بدون تردید، برای درمان اسکیزوفرنی، آگاهی از نشانه ها و علائم این اختلال می تواند تاثیر گذار و مؤثر باشد. بر این اساس، نشانه های اختلال اسکیزوفرنی، در دو دسته ی نشانه های منفی و نشانه های مثبت طبقه بندی می گردد. اختلال گفتار، فکر، توهم و هذیان، از علائم مثبت این عارضه به شمار می آیند. در سوی مقابل، فقدان اراده و انگیزه در فرد، واکنش های هیجانی نامتناسب و نامتوازن نسبت به موقعیت، اختلالات عاطفی واضح، انزوا و فقدان روابط اجتماعی، از علائم منفی اختلال اسکیزوفرنی محسوب می گردند. در مقوله درمان سریع اسکیزوفرنی، گفتار آشفته، رفتار آشفته، هذیان و توهم از مشهودترین نشانه های اسکیزوفرنی به شمار می روند. ذکر این نکته ضروری به نظر می رسد که ادامه پیدا کردن علائم منفی در مدت زمانی حدود چهار هفته و نشانه های مثبت برای مدتی در حدود شش ماه، حکایت از ابتلای فرد به بیماری اسکیزوفرنی دارد. بررسی علل و ریشه های ابتلا به این عارضه نیز می تواند در درمان سریع اسکیزوفرنی مورد استناد قرار گیرد. بر این اساس، روابط خانوادگی، عدم تعادل شیمیایی در مغز و عوامل ژنتیکی، می تواند زمینه مناسب و لازم برای ابتلای افراد به اختلال اسکیزوفرنی را فراهم آورد. ناگفته نماند که وجود همه این علل و عوامل در فرد، علاوه بر تشدید علائم بیماری، روند درمان سریع اسکیزوفرنی را نیز با سختی هایی همراه می سازد. از سوی دیگر، تشخیص زود هنگام و در اسرع وقت بیماری اسکیزوفرنی، می تواند از پیشرفت بیماری و ایجاد مشکلات و معضلات دیگر در ابعاد زندگی فرد جلوگیری به عمل آورد.

واکاوی راهکارهای درمان سریع اسکیزوفرنی

نویسنده : تحریریه افق سلامت

تاریخ انتشار:1398-08-20

درمان سریع اسکیزوفرنی، پس از شناخت اختلال اسکیزوفرنی در دستور کار بسیاری از متخصصان و محققان این حوزه قرار می گیرد. روش های درمانی که در گذشته برای اختلالات روانی و از جمله اختلال اسکیزوفرنی مورد استفاده واقع میشد، چندان بر پایه موازین علمی و قابل اثبات استوار نبود. در حال حاضر به لطف پیشرفت های صورت گرفته در عرصه علم، از روش های نوین و به روزی برای درمان اختلالات روانی نظیر درمان سریع اسکیزوفرنی استفاده می گردد. روش هایی نظیر بررسی و تحلیل ژن ها، انتقال دهنده های عصبی، اسکن های مغزی، از ابزارهای کاربردی و قابل اتکا در این زمینه محسوب می شوند. لازم به ذکر است که در سالیان گذشته، بسیاری دارو درمانی را به عنوان یکی از راهکارهای درمان اسکیزوفرنی قلمداد می نمودند. با گذشت زمان، متخصصان دریافتند که برای درمان سریع اسکیزوفرنی، علاوه بر دارو درمانی، بکارگیری شیوه درمانی روانشناختی، در کاهش علائم و نشانه های اسکیزوفرنی و اثر بخشی بیشتر و مطلوب تر داروها، تاثیر بسزایی از خود برجای می گذارد. در این زمینه باید خاطر نشان نمود که اختلال اسکیزوفرنی، از جمله اختلالات روانی به شمار می آید که در آن فرد مبتلا، ارتباط خود را با دنیای واقعی قطع شده و مخدوش می بیند. در این شرایط، فرد نه تنها از دنیای پیرامون خود هیچگونه آگاهی پیدا نمی کند، بلکه نسبت به اختلال خود نیز بینش لازم و کافی ندارد. ناگفته نماند که افراد مبتلا به بیماری اسکیزوفرنی، ارتباط و پیوستگی معنایی میان کلمات را به سختی در می یابند. به همین جهت، این اختلال در زمره اختلالات روانی بسیار شدید تلقی می شود که باید نسبت به درمان سریع اسکیزوفرنی، اقدامات و تمهیدات مناسب را به کار بست. اسکیزوفرنی علاوه بر تحت شعاع قرار دادن تمام ابعاد زندگی فرد، به سبب نشانه های شدید، می تواند اطرافیان را نیز از روند عادی زندگی خود محروم نماید. 

 

اهمیت و ضرورت درمان سریع اسکیزوفرنی

از آنجایی که بیماری اسکیزوفرنی، سبب درک و تفسیر واقعیت به صورت نامعمول در افراد مبتلا می شود، درمان سریع اسکیزوفرنی، باید مورد توجه واقع شود. اختلال اسکیزوفرنی یک اختلال بسیار ناتوان کننده می باشد که با رفتارها و تفکر مختل، هذیان و توهم در وجود فرد بروز پیدا می کند. بدون تردید، برای درمان اسکیزوفرنی، آگاهی از نشانه ها و علائم این اختلال می تواند تاثیر گذار و مؤثر باشد. بر این اساس، نشانه های اختلال اسکیزوفرنی، در دو دسته ی نشانه های منفی و نشانه های مثبت طبقه بندی می گردد. اختلال گفتار، فکر، توهم و هذیان، از علائم مثبت این عارضه به شمار می آیند. در سوی مقابل، فقدان اراده و انگیزه در فرد، واکنش های هیجانی نامتناسب و نامتوازن نسبت به موقعیت، اختلالات عاطفی واضح، انزوا و فقدان روابط اجتماعی، از علائم منفی اختلال اسکیزوفرنی محسوب می گردند. در مقوله درمان سریع اسکیزوفرنی، گفتار آشفته، رفتار آشفته، هذیان و توهم از مشهودترین نشانه های اسکیزوفرنی به شمار می روند. ذکر این نکته ضروری به نظر می رسد که ادامه پیدا کردن علائم منفی در مدت زمانی حدود چهار هفته و نشانه های مثبت برای مدتی در حدود شش ماه، حکایت از ابتلای فرد به بیماری اسکیزوفرنی دارد. بررسی علل و ریشه های ابتلا به این عارضه نیز می تواند در درمان سریع اسکیزوفرنی مورد استناد قرار گیرد. بر این اساس، روابط خانوادگی، عدم تعادل شیمیایی در مغز و عوامل ژنتیکی، می تواند زمینه مناسب و لازم برای ابتلای افراد به اختلال اسکیزوفرنی را فراهم آورد. ناگفته نماند که وجود همه این علل و عوامل در فرد، علاوه بر تشدید علائم بیماری، روند درمان سریع اسکیزوفرنی را نیز با سختی هایی همراه می سازد. از سوی دیگر، تشخیص زود هنگام و در اسرع وقت بیماری اسکیزوفرنی، می تواند از پیشرفت بیماری و ایجاد مشکلات و معضلات دیگر در ابعاد زندگی فرد جلوگیری به عمل آورد.

 

درمان سریع اسکیزوفرنی                                                          

درمان سریع اسکیزوفرنی با دارو درمانی

به طور معمول، دارو درمانی، خط اول درمان سریع اسکیزوفرنی به شمار می رود. در این حالت، روانپزشک پس از بررسی و سنجش کامل و همینطور انجام مصاحبه، به تجویز دارو مبادرت می ورزد. شایان ذکر است که در این مواقع و به منظور نظارت مستقیم بر روی فرد مبتلا، امکان بستری کردن شخص نیز وجود دارد. همچنین متناسب با نشانه های و علائم غالب اختلال اسکیزوفرنی، روانپزشک تجویز دارو را در دستور کار قرار می دهد. معمولاً برای درمان سریع اسکیزوفرنی از داروهای ضد روان پریشی نظیر ریسپریدون، کلوزاپین و هالوپریدول، استفاده به عمل می آید. لازم به ذکر است که این داروها با عوارض جانبی مختص به خود همراه بوده و حتی در مواقعی مصرف آنها می تواند خطراتی را در پی داشته باشد. به همین منظور و برای جلوگیری از تبعات و پیامدهای منفی و خطرناک در فرد مبتلا به بیماری اسکیزوفرنی، مصرف داروها جهت درمان اسکیزوفرنی باید حتما طبق دستور اکید پزشک صورت پذیرد. شایان ذکر است که تجویز داروهای ضد روان پریشی به منظور درمان سریع اسکیزوفرنی، سبب کاهش و به حداقل رساندن علائم و نشانه های روانی در فرد مبتلا می شود. از طرف دیگر، به سبب وجود نوسانات خلقی شدید در افراد مبتلا به اسکیزوفرنی، مناسب است که این افراد داروهای تثبیت کننده خلق را نیز مورد استفاده قرار دهند. فراموش نشود که مصرف دارو، خصوصاً به منظور درمان سریع اسکیزوفرنی حتما باید تحت نظر و نظارت مستقیم روانپزشک صورت گرفته و از مصرف خود سرانه داروها به صورت جدی اجتناب و پرهیز نمود. استفاده از دارو درمانی برای درمان سریع اسکیزوفرنی، سبب درمان نشانه ها و علائم شدید بیماری می شود. از داروهایی که در این زمینه و توسط روانپزشک تجویز می گردد، می توان به پیموزاید، تریفلوپرازین، فلوفنارین، پرفنارین، هالوپریدول و کلورپرومازین، اشاره نمود. 

 

  درمان سریع اسکیزوفرنی                                                            

نقش داروهای ضد روان پریشی در درمان سریع اسکیزوفرنی

برای درمان سریع اسکیزوفرنی، به ویژه کاهش علائم و نشانه های این بیماری، داروهای ضد روان پریشی نقش بسزایی در این زمینه ایفا می کنند. به طور معمول داروهای ضد روان پریشی، به عنوان گروهی از داروها، برای درمان اختلالات شدید روانی و دیگر بیماری های روانی و عاطفی، به کار گرفته می شوند. همچنین این دسته از داروها برای کاهش درد و درمان سکسکه نیز مورد استفاده قرار می گیرند. آنتی سایکوتیک ها یا داروهای ضد روان پریشی، به وسیله روانپزشک و به منظور کاهش و به حداقل رساندن نشانه های سایکوز یا هذیان و توهم مورد استفاده واقع می شوند. سایکوز یا روان پریشی، حالتی است که فرد بیمار کاملاً ارتباط خود را با واقعیت از دست داده و دچار توهم و هذیان می شود. ناگفته نماند که در حالت توهم فرد صداهایی را به گوش می شنود که در واقعیت عملا وجود خارجی ندارند. داروهای ضد روان پریشی به منظور درمان سریع اسکیزوفرنی، با تاثیر گذاشتن بر روی انتقال دهنده های عصبی مانند سروتونین، نورآدرنالین و دوپامین و افزایش سطح انتقال دهنده ها، به تغییرات شناختی در مغز منجر می گردد. تجویز این داروها به وسیله روان پزشک به صورت شربت یا قرص انجام می شود. غالباً اثر بخشی داروهای ضد روان پریشی به تدریج و پس از گذشت چند هفته بروز پیدا می کند. اگرچه داروهای ضد روان پریشی موجب درمان قطعی اختلالاتی نظیر افسردگی و اسکیزوفرنی نمی شود، اما نقش این داروها در کنترل و کاهش علائم بیماری ها را نمی توان نادیده گرفت. در پرتو استفاده از این داروها علائمی مانند توهمات و هذیان ها، آشفتگی و اضطراب جدی، شیدایی، رفتار تهاجمی و خشونت آمیز، گفتار نامفهوم، گیجی و احساس تهدید، به میزان چشمگیری کنترل و کاهش پیدا می کند. داروهای ضد جنون ضمن درمان سریع اسکیزوفرنی، در اختلالاتی نظیر افسردگی حاد و اختلال دوقطبی نیز بسیار کاربرد دارند

https://ofoghsalamat.com/blog/post/73145/%D9%88%D8%A7%DA%A9%D8%A7%D9%88%DB%8C-%D8%B1%D8%A7%D9%87%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AF%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%B3%D8%B1%DB%8C%D8%B9-%D8%A7%D8%B3%DA%A9%DB%8C%D8%B2%D9%88%D9%81%D8%B1%D9%86%DB%8C

loader

لطفا شکیبا باشید ...