0

آیا لیزر موهای زائد سبب نازایی می شود؟

عوارض لیزر عوارض لیزر موهای زائد لیزر و نازایی لیزر موهای زائد و نازایی آیا لیزر باعث نازایی می شود؟ لیزر خوبه یا بد؟
ثبت شده 3 سال پیش توسط عسل غضنفری ویرایش شده در 1400/3/11

میخوام بدونم که لیزر ممکنه باعث نازایی بشه؟ ممنون میشم کمک کنید 

آیا لیزر موهای زائد سبب نازایی می شود؟

1 جواب

0
3 سال پیش توسط: عسل غضنفری

لیزر مو در بین افرادی که مایل به استفاده از راه حلی برای رفع موهای زائد خود با روشی که ماندگارتر از برخی روش های دیگر باشد، محبوب است. استفاده از لیزر کندلا الکس برای از بین بردن مو به این صورت کار می کند که از رشد موهای جدید با تخریب فولیکولهای مو جلوگیری می کند. برای اکثر افراد، لیزر موهای زائد راهی مطمئن برای خلاص شدن از شر موهای زائد در نواحی ناخواسته بدن به طور دائم یا برای مدت طولانی است. با این حال، قبل از شروع درمان، افراد باید از برخی از عوارض لیزر موهای زائد و همچنین برخی شایعات و خرافاتی که در مورد این روش وجود دارد؛ آگاه شوند.

آیا لیزر موهای زائد در ناحیه تناسلی ایمن است؟

لیزر موهای زائد معمولا حتی در ناحیه تناسلی یا خط بیکینی خطری ندارد. اکثر تحقیقاتی که در این خصوص انجام گرفته نشان داده است که لیزر موهای زائد ایمن بوده و درد آن را نیز به خوبی می توان آن را تحمل کرد. به نظر نمی رسد خطرات بلند مدتی برای سلامتی در رابطه با این روش وجود داشته باشد.

با این حال، برخی از افراد ممکن است بعد از لیزر موهای زائد، عوارض جانبی جزئی را تجربه کنند. افرادی که پوست حساسی دارند بهتر است از متخصص پوست خود بخواهند که قبل از انجام این کار روی قسمت وسیعی از پوست، چگونگی واکنش یک ناحیه کوچک از پوست آنها را به این درمان آزمایش کند. همچنین به منظور کاهش خطرات و عوارض جانبی ناشی از لیزر موهای زائد حتما باید این کار را نزد یک پزشک متخصص و کاملاً واجد شرایط انجام دهند.

آیا لیزر موهای زائد باعث نازایی می شود؟

این شایعه که لیزر موهای زائد باعث نازایی می شود در اینترنت و در فضای مجازی به طو قابل توجهی گسترش پیدا کرده است. اما درصورتیکه به یک پزشک متخصص پوست و مو مراجعه کنید به راحتی برای شما اثبات خواهد کرد که لیزر موهای زائد بیکینی یا ناحیه تناسلی شما توسط لیزر کندلا الکس نمی تواند باعث نازایی شود. می دانیم که شاید بعضی از اطرافیان شما ادعا کنند که کسی را می شناسند که پس از لیزر موهای زائد دچار نازایی شده است، اما این صحت ندارد.

یکی از متخصصین پوست و مو از دانشکده پزشکی دانشگاه نیویورک تحقیقات کاملی در مورد اثرات لیزر کندلا الکس روی نازایی انجام داده و به این نتیجه رسیده است که: "روش لیزر موهای زائد با هدف قرار دادن رنگدانه موجود در فولیکول مو انجام میشود. لیزرهایی که ما استفاده می کنیم (مثل لیزر کندلا الکساندرایت) کمتر از یک میلی متر به پوست نفوذ می کنند، بنابراین راهی برای رسیدن به تخمدان های بیمار برای لیزر این دستگاهها وجود ندارد. اما حتی اگر آنها به تخمدان های شما می رسیدند- که هرگز، هرگز نمی توانند این کار را بکنند - به هر حال تاثیر ناباروری نخواهند داشت. لیزر ها روی دنگدانه ها تاثیر گذاشته و هیچ تاثیری در باروری یا ناباروری بیمار ندارند. "

با این وجود، آنچه که بسیار خطرناک است، انجام لیزر موهای زائد توسط افراد غیرمتخصص به جای متخصص پوست و مو یا تکنسین لیزر است. استفاده از لیزر اشتباه روی پوست تیره یا شخص با پوست برنزه می تواند سوختگی یا لکه های تیره ایجاد کند. 

آیا رفع موهای زائد با لیزر کندلا الکس ممکن است باعث ناباروری در آینده شود؟

آیا رفع موهای زائد با لیزر در ناحیه تناسلی خطرات یا اثرات احتمالی در توانایی داشتن فرزند در آینده در کوتاه مدت یا بلند مدت ایجاد خواهد کرد؟ ممکن است شما هم از افرادی باشید که بخواهید از لیزر کندلا الکس برای رفع مو در نواحی تناسلی یا بیکینی استفاده کنید اما از تاثیرات احتمالی آن در آینده بترسید. اگر می خواهید به پاسخ سوالاتی مانند آیا لیزر موهای زائد کاملا ایمن است یا آیا حتی به مقدار بسیار کمی ممکن است در ناباروری تاثیر بگذارد؟ برسید ادامه مطلب را مطالعه کنید.

لیزر موهای زائد تاثیری در باروری نخواهد داشت

رفع موهای زائد با لیزر کندلا الکساندرایت هیچ خطری در این زمینه ندارد- نور لیزر به اندازه کافی عمق نخواهد داشت تا تاثیر بدی برجای بگذارد. بزرگترین مشکلی که بیماران ممکن است با آن مواجه شوند احساس درد و ناراحتی در درمان این ناحیه است.

عمق نفوذ لیزر به اندازه ای نیست که به بافت های داخلی ناحیه تناسلی نفوذ کند. البته لازم است که پزشک شما این موضوع را با کمپانی تولیدکننده لیزر مورد استفاده چک کند زیرا لیزرهای مختلف دارای طول موج های مختلف از نور مرئی هستند. اما به طور کلی لیزر مو کندلا الکس و کندلا یگ ایمن هستند.

لیزر مو کندلا الکساندرایت فقط در درم (که بخشی از پوست است) تأثیر می گذارد. این قسمت از پوست از نظر آناتومیکی از اعضاء مولد رحم، تخمدانها، لوله‌های فالوپ و غیره دور است و هیچ روش فیزیکی وجود ندارد که نور استفاده شده در لیزر مو کندلا الکس بتواند به اندامهای تولید مثل برسد به طوری که به آنها صدمه ای وارد کند. بنابراین می توان با اطمینان خاطر گفت که لیزر موهای زائد با استفاده از لیزر کندلا الکساندرایت ناباروری ایجاد نمی کند.

اما هیچ ارتباطی بین لیزر موهای زائد و باروری وجود ندارد. عمق نفوذ لیزر فقط چند میلی متر از سطح پوست پایین ترمی رود، که فقط برای هدف قرار دادن ریشه فولیکول مو کافی است. بنابراین هیچ جای نگرانی نیست.

لیزر موهای زائد و بارداری

ما می دانیم که شکم شما در حال بزرگتر شدن است و به سختی می توانید پاهای خود را ببینید، چه برسد که آنها را اصلاح کنید. اگر در حمام ایستاده اید، می توانید از شریک زندگی خود کمک بگیرید تا تعادل خود را حفظ کنید. اگر در وان برای اصلاح می نشینید، برای جلوگیری از لغزش ممکن است برای بیرون آمدن نیاز به کمک داشته باشید. به دلیل تغییر در هورمون ها در دوران بارداری، ممکن است رشد مو در اطراف شکم، نوک سینه ها یا سایر مکان های ناخواسته بیشتر شود.با توجه به تمام این موارد ممکن است به ذهنتان برسد که از لیزر موهای زائد استفاده کنید.

 اما لیزر مو کندلا الکس برای زنانی که باردار هستند یا ممکن است باردار باشند توصیه نمی شود. به نظر می رسد این فقط یک توصیه از طرف تولید کنندگان تجهیزات لیزر و بدون هیچگونه مبنای مشخص در منطق پزشکی باشد، با این وجود، بیشتر کلینیک های لیزر، لیزر مو را برای زنان باردار به کار نمی برند. البته نگران نباشید حتی اگر موی خود را اصلاح نکنید، موهای زائد معمولاً پس از بارداری خود به خود میریزند.

ایمنی لیزر مو کندلا الکس در حین بارداری

هنگامی که باردار هستید، سطح هورمون های بدن شما بسیار بالاست. سطح بالاتر استروژن و آندروژن خصوصاً در سه ماهه سوم بارداری می تواند باعث رشد مو در جاهایی شود که قبلاً هرگز مو در آنها ظاهر نشده بود. ممکن است ناگهان متوجه موهای روی شکم، صورت، گردن، سینه و بازوی خود شوید. خبر خوب این است که این رشد مو کاملاً متداول است و به طور کلی پس از به دنیا آمدن کودک به خودی خود از بین می رود.

هورمونهای بارداری نه تنها روی جوانه زدن ناگهانی موها بلکه روی مقدار آنها نیز تأثیر می گذارد، آنها همچنین چرخه رشد موهای شما را تغییر می دهند.

موهای روی سر یا بدن شما یک مرحله رشد فعال به نام آناژن دارند. هنگامی که موها به طور کامل رشد کردند، وارد حالت استراحت به نام تلوژن می شوند، و پس از آن از بین می روند.

هورمونهای بارداری مرحله "ریزش مو" را به تأخیر می اندازند، به همین دلیل موهای ضخیم تری مشاهده خواهید کرد. در شرایط بارداری بدن شما نمی تواند باعث ریزش مقدار معمول مو شود.

حدود سه تا شش ماه پس از به دنیا آمدن کودک که هورمونهای شما عادی می شود، موهای اضافی از بین می روند. به این ریزش ناگهانی مو telogen effluvium گفته می شود.

رشد موهای ناشی از استروژن، همراه با افزایش سختی در دسترسی به برخی از قسمت های بدن برای اصلاح آنها با بزرگ شدن شکم، ممکن است شما را به این فکر بیندازد که آیا باید قرار ملاقات برای لیزر موهای زائد را به عنوان گزینه ای جایگزین برای اصلاح، اپیلاسیون یا استفاده از کرم های موبر تعیین کنید یا خیر.  

دلیل اصلی برای انجام ندادن لیزر مو در دوران بارداری

متخصصان می گویند: در حالی که از لیزرهای بی خطر برای درمان شرایط پزشکی مانند سنگ کلیه و زگیل تناسلی در زنان باردار استفاده شده است، هیچ گونه اطلاعات ایمنی برای پشتیبانی از استفاده از لیزر در روشهای زیبایی مانند لیزر موهای زائد در دسترس نیست.

احتمالا به این زودی نیز تحقیقاتی در این زمینه انجام نخواهد شد، زیرا دانشمندان نمی خواهند با در معرض عمد قرار دادن زنان باردار در معرض محصولات و رویه های بالقوه مضر، به مادران و نوزادان آسیب برساند.

اگرچه لیزر موهای زائد عموماً یک روش ایمن محسوب می شود، پزشکان و متخصصان پوست معمولاً به زنان باردار توصیه می کنند که از این روش خودداری کنند زیرا تا کنون هیچ مطالعه ای انجام نشده تا اثبات شود که لیزر کندلا الکس برای مادران و نوزادان بی خطر است. در صورت عدم وجود تحقیقات، پزشکان جانب احتیاط را رعایت می کنند.

لیزر موهای زائد رنگدانه تیره در مو را هدف قرار داده و باعث آسیب حرارتی و یا مکانیکی به فولیکول مو می شود. هیچ مطالعه ای در مورد ارزیابی ایمنی لیزر موهای زائد در دوران بارداری وجود ندارد. بسیاری از ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی به دلیل عدم اطلاع از تأثیر لیزر مو روی جنین، از انجام لیزر موهای زائد در دوران بارداری خودداری می کنند.

دلایل دیگر منتظر ماندن تا زمان پس از زایمان برای لیزر موهای زائد

یکی از شایع ترین تغییراتی که می تواند در دوران بارداری رخ دهد، تیرگی پوست شما است - وضعیتی به نام هایپرپیگمانتاسیون (hyperpigmentation). 

به گفته پزشکان کلینیک پزشکی کندلا، در صورت وجود تضاد بین رنگ پوست و رنگ موهای شما، لیزر مو موثرتر خواهد بود. اگر هایپرپیگمانتاسیون باعث شده است پوست در ناحیه مورد نظر شما به رنگ موهای شما نزدیک شود، درمان ممکن است کمتر موثر باشد. 

علاوه بر این، بارداری چرخه رشد طبیعی مو را مختل می کند. برای اینکه لیزر موهای زائد موثر واقع شود، شما در کمترین حالت به شش جلسه درمانی احتیاج دارید. در حالت ایده آل، این درمان ها در مرحله رشد فعال چرخه مو انجام می شود. اما از آنجا که هورمونهای حاملگی می توانند مدت برخی مراحل را تغییر دهند، ممکن است جلسه های درمانی شما در مرحله نادرستی از چرخه مو انجام شوند.

مسئله دیگر در مورد حساسیت پوست است. بارداری باعث افزایش خون رسانی در بدن می شود. همچنین پوست روی شکم و سینه شما کشیده می شود. انجام لیزر برای رفع موهای زائد در حالی که پوست شما در این حالت حساس قرار دارد ممکن است ناراحت کننده باشد.

آیا لیزر روی ناباروری تاثیر می گذارد؟

هیچ مدرکی مبنی بر اینکه لیزر موهای زائد بر احتمال بارداری شما تأثیر دارد، وجود ندارد. اگر می خواهید باردار شوید، قبل از شروع درمان های لیزر موهای زائد، با پزشک خود مشورت کنید.

برای اکثر افراد، کاهش موفقیت آمیز رشد مو طی چندین درمان در یک دوره نه ماهه انجام می شود. این امکان وجود دارد که شما قبل از اینکه باردار شوید، تحت درمان لیزر کندلا الکساندرایت قرار بگیرید، و این شما را در معرض خطرات ناشی از این روش قرار میدهد، از جمله موارد زیر قرار می دهد اما هیچ منبع موثقی ناباروری را به عنوان عوارض جانبی لیزر موهای زائد تایید نکرده است.

• التهاب پوست

• تغییر رنگ پوست شما

• تاول زدن

• ایجاد زخم

• در حالت های نادر، رشد بیشتر موها

آیا الکترولیز در دوران بارداری به جای لیزر کندلا الکس توصیه می شود؟

دقیقا مانند لیزر کندلا الکساندرایت هیچ مطالعه ای برای ارزیابی ایمنی الکترولیز در دوران بارداری وجود ندارد. بسیاری از ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی و الکترولوژیست ها به دلیل عدم اطلاع در مورد اثر روی جنین، پرهیز از الکترولیز در دوران بارداری را توصیه می کنند.

اگر تصمیم به الکترولیز دارید، باید از الکترولیز سینه ها در سه ماه آخر دوران بارداری اجتناب کنید، به خصوص اگر می خواهید شیر دهید. در هفته های آخر بارداری، باید از الکترولیز شکم خودداری کنید زیرا بسیار حساس است و در این مرحله از بارداری انجام این کار برای شما بسیار ناراحت کننده خواهد بود.

در الکترولیز از دو نوع جریان گرمازدایی و گالوانیک استفاده می شود. به همین علت این روش نیز در دوران بارداری اصلا توصیه نمی شود. زیرا جنین توسط مایعات آمنیوتیک احاطه شده است. در این شرایط، مایع آمنیوتیک به عنوان رسانای برق عمل می کند. به همین دلیل جریان گالوانیک برای الکترولیز در دوران بارداری توصیه نمی شود. گرمازدایی در بدن جریان نمی یابد و مشخص نشده است که برای زنان باردار یا جنین مضر است یا خیر.

https://candela.ir/Article/40/%D8%A2%DB%8C%D8%A7-%D9%84%DB%8C%D8%B2%D8%B1-%D9%85%D9%88%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%B2%D8%A7%D8%A6%D8%AF-%D8%A8%D8%A7%D8%B9%D8%AB-%D9%86%D8%A7%D8%B2%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D9%85%DB%8C-%D8%B4%D9%88%D8%AF%D8%9F

loader

لطفا شکیبا باشید ...