0

فلسفه هدیه دادن چیست؟

هدیه دادن گرفتن هدیه هدیه و ابراز محبت فلسفه هدیه خوشحالی با هدیه دادن اولین هدیه ی تاریخ بشر
ثبت شده 3 سال پیش توسط کوثر نازاریان ویرایش شده در 1400/3/6

می خوام بدونم چرا ما آدم‌ها به همدیگه هدیه می دهیم و این هدیه دادن از کجا شروع شده و چرا موقع گرفتن یا حتی دادن هدیه خوشحال میشیم

فلسفه هدیه دادن چیست؟

1 جواب

0
3 سال پیش توسط: علی عرب بالاجلینی

مهر

فلسفه دادن هدیه چیست ؟چرا افراد علاقه مند هستند به عزیزان خود هدیه و کادو بدهند ؟تا به حال به این فکر کردید که هدیه دادن چه تاثیری روی کادو گیرنده و کادو دهنده دارد  و کدام یک احساس بهتری به دست خواهند آورد ،کسی که هدیه می دهد یا کسی که هدیه دریافت می کند؟ هدیه دادن از دیرباز یک سنت  ، جهت نشان دادن ابراز علاقه ، وفاداری ،تجدید دوستی بوده است ، چه زمانی که برای پادشاهان هدیه و جواهر می برده اند و دخترانشان را به عقد پسر کشور همسایه در می آورد ه اند  و چه زمانی که رئیس جمهور های دو کشور مختلف برای ابراز دوستی دو کشورشان هدایای را رد و بدل می کردند.این بعد سیاسی هدیه می باشد و در زندگی روزمره هم برای فرزند ، خانواده ، همسر و معشوق کادو می خرند  تا هم احساس خوبی پیدا کنند و هم احساس خوبی بدهند.(فلسفه هدیه دادن از نظر روان شناسی)

فلسفه هدیه دادن

اصولا فرقی هم نمی کند هدیه ای که شما می خواهید بگیرد ، هدیه برای خانم ها ، هدیه برای آقایان , هدیه برای کودک ، هدیه نوزاد باشد.

دوین برد ، استادیار و رئیس گروه علوم رفتاری در دانشگاه جنوبی ساوانا می گوید: تمام انچه در دادن هدیه وجود دارد یک غلیان احساسی می باشد ،و زمانی این غلیان حسی به اوج خود می رسد که شما به فکر خرید هدیه می افتید و سپس آن را جستجو می کنید. 

زمانی که ما تصمیم می گیریم  به فردی هدیه بدهیم ،در واقع تصمیم گرفته ایم که وی را خوشحال نمائیم و این نوعی بخشیدن بی منت می باشد ، چون هیچ کادو گیرنده ای به امید گرفتن عکس العمل متقابلی کادو نمی گیرد.هدیه دادن نوعی تمرین از خودگذشتگی نیز می باشد.

دکتر دارنل سیلورنیل مدیر مرکز مشاوره روانشناسی پیشرفته می گوید ،ما در متد های پیشرفته روانشناسی به دانشجویان و روانشناسان اینده اموزش می دهیم که میزان بشر دوستی و علاقه افراد به دیگران باعث ایجاد احساس خوب درخودشان و به طبع تعالی جامعه می شود.وقتی شما به کسی کادو می دهید در حقیقت اول خود را و سپس به وی علاقه مندید.و همین باعث ایجاد شادابی و نشاط در جامعه می گردد ،چیزی که در میان جوامع نزاد پرست وجود ندارد ،چون حس نوع دوستی وجود ندارد.

این هدیه می تواند جمعی باشد. منظور حس نوع دوستی جمعی می باشد ،مثل همان فرهنگ نذری که خودمان داریم و در حقیقت

دادن کادو باعث ایجاد نوعی حس رضایت از خویش می گردد که همین حس کافیست ، تا افرادی که حداقل افسردگی و استرسی دارند ،روانشناسان جهت درمان افسردگی  به انان توصیه کنند که روشی برای ابراز محبت پیدا کنند ،

محبت به اقوام و خانواده ،خریدن کادو و هدیه ،نگهداری از حیوانات خانگی همه جز گزینه های پیشنهادی هست که در از بین بردن استرس و افسردگی به شدت به شما کمک خواهد نمود.(فلسفه هدیه دادن از نظر روان شناسی)

برد می گوید دادن هدیه و کادو یکی از راه های کمک به کاهش احساس گناه یا عذاب وجدان می باشد ،برد تاکید میکند که عده ای تحویل  کادو و هدیه را معادل خریدن و ارسال کادو به صورت آنلاین می دانند ،یعنی به صورت انلاین می خرند و ارسال می کنند ، البته این از معایب پیشرفت تکتولوژی می باشد ،ولی رسم کادو و هدیه دادن می بایست به صورت کاملا حضوری انجام بگیرد و شما ارتباط حسی را از طرف مقابلتان بگیرید.

همیشه افراد از خرید کادو و هدیه حس خوبی پیدا خواهند کرد و به طبع ان منتظر بازگشت اتفاق و ری اکشن خوبی از طرف مقابلشان خواهند بود و همین باعث ایجاد روحیه مثبت نگری و شادی در فرد کادو گیرنده می گردد ، به عقیه سیلورنیل یکی دیگر از مزایای دادن کادو و هدیه همین ایجاد حس مثبت اندیشی در افراد می باشد.

برد اعتقاد دارد در بعضی موارد دادن کادو و هدیه ممکن است باعث ایجاد استرس و فشار بر شخص کادو گیرنده یا سرخوردگی پس از دادن کادو گردد, در مورد اول زمانی باعث استرس می شود که شما هنوز نمی دانید طرف مقابلتان با دریافت کادوی شما چه عکس العملی نشان خواهد داد و سعی می کنید با دادن کادوهای گران قیمت او را خوشحال نمائید ولی ما به شما پیشنهاد می کنیم جز در موارد خاص سرغ کادوهای فراتر از بودجه خودتان نروید ، حتی یک کارت پستال ساده نیز می تواند باعث خوشحالی طرف مقابل شما شود.

سرخوردگی و افسردگی بعد از دادن کادو زمانی پیش می آید که فرد احساس می کند که کادو و هدیه مناسبی نخریده است و در شان و منزلت طرف مقابلش نبوده است ، یا در صورتی که در مهمانی این هدیه را داده است نسبت به دیگران زیاد رضایت بخش نبوده است . پیشنهاد دکتر سیلورنیل تمرکز بر روی طرف مقابلتان به عنوان کادو گیرنده است نه ارزش ریالی کادو.

اگر بخواهیم جمع بندی و خلاصه ای از این مقاله نمائیم ، به این نتیجه می رسیم که خرید هدیه و کادو ،به نوعی باعث کاهش اضطراب و افسردگی در شما خواهد شد ،نیازی نیست که کالاهای گران قیمت بخرید تا طرفتان را خوشحال نمائید ،کافیست فقط وقت بگزارید و کادویی را انتخاب نمائید که باعث خوشحالی و حس خوبی در شما و طرف مقابلتان گردد ،همین .!!!https://kadocard.ir/blog/%D9%81%D9%84%D8%B3%D9%81%D9%87-%D9%87%D8%AF%DB%8C%D9%87-%D8%AF%D8%A7%D8%AF%D9%86-%D8%A7%D8%B2-%D9%86%D8%B8%D8%B1-%D8%B1%D9%88%D8%A7%D9%86-%D8%B4%D9%86%D8%A7%D8%B3%DB%8C/

 

 

 

هدیه دادن و گرفتن از دیرباز مورد توجه بشریت بوده و به اندازه قدمت انسان، سابقه دارد. در حقیقت هزاران سال است که مردم با به راه انداختن مراسم و جشن های مختلف به یکدیگر هدیه می دهند.

بنا بر تحقیقات انجام شده هدیه، بخش مهمی از روابط و تعاملات جوامع انسانی را در بر می گیرد و تعریف مشخصی از این روابط ایجاد می کند. هدیه، پیوند بین اعضا​ی خانواده و دوستان حتی طرف های کاری و تجاری را محکم می کند. مردم وقتی به یکدیگر هدیه می دهند، اول از همه نشان می دهند که برای یکدیگر ارزش قائل هستند و به یکدیگر اهمیت می دهند. همچنین موجب می شود که به یکدیگر بیشتر فکر کنند و توجه نشان دهند. اگرچه مفهوم هدیه در فرهنگ های مختلف گاهی متفاوت است، اما در اصل نشان دهنده توجهی است که افراد به یکدیگر ابراز می کنند.

هدیه دادن و گرفتن، واضح ترین روشی است که فرد می تواند علاقه خود را به طرف مقابل نشان دهد و حتی برعکس، ممکن است فردی بخواهد با کمترین صدمه به طرف مقابل رابطه شان را پایان دهد. او می تواند این کار را با هدیه دادن انجام دهد. افرادی که به مقوله هدیه توجهی ندارند، معمولا این علائم و اشارات اجتماعی را بسادگی از دست می دهند.

بنا بر گفته روان شناسان هدیه دادن و گرفتن می تواند برای افراد بسیار مهم باشد و موجب سلامت روح و در نهایت جسم دو طرف شود. در حقیقت این عمل افراد را در شرایط برد ـ برد قرار می دهد و احساسات خوب و بسیار خوشایندی در هر دو طرف ایجاد می کند و موجب صمیمیت و در نتیجه احساس امنیت بیشتر می شود. در حقیقت هدیه دادن و گرفتن باعث ترشح هورمون «سروتونین» می شود که در مغز افراد تنظیم کننده حالات روحی شان است.

از طرفی تحقیقات نشان داده است که هدیه دادن به مراتب بیش از هدیه گرفتن شادی می آورد و وقتی این عمل به عادتی در زندگی تبدیل شود، مسلما می تواند جلوی افسردگی را بگیرد. زیرا فرد هدیه دهنده از این که توانسته دیگری را شاد کند، احساس باارزش بودن می کند. در واقع هدیه دادن را می توان در زمره کارهای نوعدوستانه قرار داد. بویژه زمانی که این کار بدون چشمداشت و توقع تلافی انجام شود، بسیار فرحبخش است.

هدیه خوب
هدیه دادن به نظر ساده و بی دغدغه می آید، اما باید گفت کاری بسیار سخت و پیچیده است و اول از همه باید آداب آن را بخوبی بدانید. هدیه خریدن از این نظر سخت است که معمولا نمی دانیم طرف هدیه گیرنده به چه چیزی علاقه مند است. درواقع نمی توانیم براحتی وارد مغز او شده و از دریچه چشم های او دنیا را ببینیم و بفهمیم که او واقعا چه می خواهد. حتی گاهی اوقات این ناتوانی به تهیه هدایایی منجر می شود که از نظر گیرنده ارزشی ندارند.

از طرفی رسم و رسوم های مختلف در فرهنگ های گوناگون هدیه دادن را بسیار سخت تر می کند. معمولا در جوامعی که از تنوع فرهنگی برخوردارند، هنگام تهیه هدیه باید بسیار مراقب بود تا هدیه ای​مناسب تهیه شود. درواقع باید از سنت های یکدیگر که گاه از شهری با شهر دیگر متفاوت است باخبر بود. در هر حال دادن هدیه خوب و عالی چیزی است که فرد هدیه دهنده به آن بسیار توجه دارد. در زیر به برخی از ویژگی های یک هدیه خوب اشاره شده است:

هدیه بی منظور
پیش از هر چیز باید گفت یک هدیه خوب و باارزش هدیه ای است که بدون منظور و بدون توقع جبران داده شود. زیرا اگر توقع جبران به میان آید، اولا فرد گیرنده هدیه را در شرایط خاصی قرار می دهید و او احساس می کند که مجبور است برایتان هدیه بخرد و در ثانی به او می فهمانید که هدیه تان صمیمانه و از ته قلب نبوده است.

هدیه گرانقیمت
اگر هدیه تان باعث شود که دریافت کننده احساس فقیر بودن کند، هدیه ای واقعی نیست، بلکه با این کار به او می فهمانید که شما قدرت خرید بسیار بالایی دارید و می خواهید این موضوع را به رخ او بکشید. از آنجا که مردم به محض دریافت هدیه خواه ناخواه به فکر جبران آن می افتند، خریدن هدایای گرانقیمت دریافت کننده هدیه را به دردسر می اندازد و آن هدیه را به تلخ ترین خاطره زندگی اش تبدیل می کند. بنابراین مراقب باشید هدیه ای تهیه کنید که طرف مقابل را به زحمت نیندازید.

هدیه خاص
گاهی اوقات برخی افراد صرفا برای رفع تکلیف هدیه می خرند و در این گونه مواقع جوراب، کمربند و از این قبیل کالاها را مناسب می دانند. اگرچه این اجناس نیز بسیار ضروری است، اما با دادن این نوع هدایا نمی توانید به دریافت کننده این احساس را بدهید که برایتان مهم هستند و آنها احساس خاص بودن نمی کنند. اگر می خواهید چنین حسی به او بدهید بهتر است برایش چیزی بخرید که بسیار شادترش کند. گاهی خریدن یک کتاب که به آن علاقه داشته است می تواند یک هدیه خاص برای او محسوب شود.

https://www.beytoote.com/psychology/zendegi-behtar/gift3-manners-learn.html?m=1

loader

لطفا شکیبا باشید ...