0

چگونه احساسات خود را کنترل کنیم؟

کنترل احساس برونگرایی و کنترل احساسات واکنش زود هنگام بروز احساسات روش های کنترل احساس راح حلهای کنترل احساسات
ثبت شده 3 سال پیش توسط کوثر نازاریان ویرایش شده در 1400/3/9

من ادم احساساتی هستم و زود واکنش نشون میدم میخوام راه حلهایی رو بهم پیشنهاد بدین که چطور احساساتم رو کنترل کنم ممنون

چگونه احساسات خود را کنترل کنیم؟

2 جواب

0
3 سال پیش توسط: کوثر نازاریان

چگونه احساسات خود را کنترل کنیم؟

خیلی از مواقع ما به نظرات دیگران اعتماد می کنیم و معتقدیم که حرف درست را آنها می گویند و حق با آن هاست. شاید از این موضوع بترسید که با گفتن آنچه فکر می کنید درست است به دیگران لطمه ای وارد کنید یا دیگران به خاطر دیدگاهی که دارید شما را قضاوت کنند.

مشکلات و حتی شکست هایی که در زندگی با آنها مواجه می شوید تنها به این دلیل وارد زندگی تان می شود که شما را قوی تر کرده و حتی به نوعی سطح زندگی تان را بهبود بخشد. از اشتباهات خود نترسید زیرا در این صورت آن ها فقط به قدرت درونی شمال لطمه می زنند و موجب تضعیف شما می شوند. فکر می کنید نترسیدن از اشتباهات و شکست هایتان غیرممکن است؟ با خواندن این مقاله خواهید دید چگونه می توانید هنگامی که زندگی شما را مانند توپی بازی می دهد، قدرت درونی خود را حفظ کنید و همچنین از لحاظ عاطفی هم پایدار بمانید.

غوطه ور شدن در درون احساسات

درد؟ غم و اندوه؟ ترس؟ شک؟ هر احساس که موجب تخریب قدرت درونی تان می شود را با آغوش باز بپذیرید. فرار کردن از  احساس ها یا سرکوب آنها تنها موجب می شود احساسات بدتر شود. زمانی که هر احساس ناخوشایندی را تجربه کردید باید پس از این که آن را پذیرفتید، رهایش کنید و به جلو حرکت کنید. شاید حرف زدن راحت تر از عمل کردن باشد اما سعی کنید و تنها به خاطر سلامت روانی خود این کار را کنید.

دیدگاه ها و نظرات خود را بیان کنید

خیلی از مواقع ما به نظرات دیگران اعتماد می کنیم و معتقدیم که حرف درست را آنها می گویند و حق با آن هاست. شاید از این موضوع بترسید که با گفتن آنچه فکر می کنید درست است به دیگران لطمه ای وارد کنید یا دیگران به خاطر دیدگاهی که دارید شما را قضاوت کنند. اما اینکه بر ترس هایتان غلبه کنید یا به خود اجازه دهید که نظرات و دیدگاه تان را بیان کنید به شما خواهد آموخت که به خودتان اعتماد کنید و به این ترتیب قدرت درونی و اعتماد به نفس خود را تقویت کنید.

لزوم پالایش افکار درونی

مشکلات و شکست ها در فرآیند یادگیری انسان بخش های حیاتی هستند. اما هنگامی که تمام فکر و ذکرتان را درگیر این مشکلات کنید در واقع فضای درونی افکار ذهن تان را با چیزهایی به هم می ریزید که موجب به وجود آمدن هزاران مشکل دیگر می شوند و شما را نیز همراه خود پایین می کشند. افکار درونی خود را پالایش کنید، چیزهایی که شما را آزار می دهند رها کنید و به خودتان کمک کنید که به آرامش برسید.

شوخ طبع باشید

داشتن حس شوخ طبعی نه تنها در روابط شخصی شما مفید است، بلکه همه جا به دردتان می خورد. شوخ طبعی به شما کمک خواهدکرد که با لحظات سخت زندگی تان راحت تر کنار بیایید و در عین حال از لحاظ عاطفی نیز باثبات و پایدار بمانید. اگر این شیوه را پیش بگیرید می بینید بسیاری از مسائل و مشکلات به آن اندازه که به نظر می آیند فجیع و گیج کننده نیستند. به علاوه همه دوست دارند با افرادی وقت بگذرانند که بدانند چگونه آنها را بخندانند و روحیه آنها را عوض کنند.

بهبود توانایی ها برای مقابله با مشکلات

عدم وجود مشکل دلیل بر یک زندگی شاد نیست. توانایی شما برای کنار آمدن با مسائل و مشکلات خاص زندگی نقش مهمی در چگونگی اعتماد به نفس شما بازی می کند. زیرا هر بار که مسئله پیچیده ای را حل می کنید نسبت به خودتان احساس غرور می کنید و اعتماد و اعتقادی که به خودتان دارید هرگز رنگ نمی بازد. یاد بگیرید چگونه با آرامش و بدون استرس با هر نوع مشکلی کنار بیایید. این رفتار نکته کلیدی برای این است که صرف نظر از هر اتفاقی که رخ می دهد از لحاظ عاطفی استوار و محکم بمانید.

پذیرنده باشید نه مدافع

اگر به صورت مداوم حالت تدافعی به خود بگیرید، درواقع مانند شمع در حال کشتن قدرت درونی خود هستید. فقط به این دلیل که مردم به شما می خندند به این معنا نیست که شما مشکلی دارید. این موضوع را شخصی نکنید. افرادی که اعتماد به نفس دارند از این نمی ترسند که احمق به نظر برسند. بلکه آنها خیلی راحت و به سادگی هیچ اهمیتی نمی دهند. حالت تدافعی خود را کنار بگذارید و به خودتان این فرصت را دهید که حداقل برای مدت کمی هم شده آرام باشید.

کنترل کنید یا نادیده انگارید

بعضی چیزها تنها به این دلیل اتفاق می افتند که قرار است اتفاق بیفتند. همچنین اتفاقاتی هم هستند که نمی توانید با اجبار موجب رخ دادن آنها شوید. به چیزهایی که قادر به انجام آن هستید و چیزهایی که باید بگذارید رخ دهند اعتراف کنید. این که بخواهید درباره موضوعاتی که نمی توانید تغییرشان دهید نگران باشید شما را به جایی نخواهد رساند. نگرانی های بی مورد درخصوص مسائل غیرقابل تغییر فقط شما را با مشکل مواجه می کند و سلامت ذهن شما را نیز به خطر می اندازد.

سخت نگیرید

اینکه همه کارها را خودتان به تنهایی انجام دهید باعث موفقیت شما نخواهدشد. افراد موفق از اینکه از دیگران درخواست کمک کنند. نمی ترسند زیرا درک می کنند درخواست کمک از دیگران امری کاملا طبیعی است. جامعه همواره تمایل دارد با نشان دادن ضعف خود از طریق کمک کردن با دیگران معاشرت کند. ما خیلی اوقات به دیگران کمک می کنیم اما از این که متقابلا از آنها درخواست کمک کنیم می ترسیم. هرگز این کار را با خودتان نکنید. اگر احساس می کنید که نیاز به کمک دارید، راحت باشید و از دیگران درخواست کمک کنید.

نعمت های پنهان فوق العاده ای در پشت تمام این مشکلاتی که تجربه می کنید نهفته است. یاد بگیرید که تمام آن نعمت های نهفته را ببینید و هر مشکل یا شکستی را به عنوان فرصتی برای بهتر شدن خودتان در نظر بگیرید. با این کار خوش حالی و موفقیت حقیقی زودتر از همیشه به سراغ تان می آید. خوب فکر و برنامه ریزی کنید. کدام مشکلات تان هستند که مجبورید با آنها کنار بیایید؟ تلاش کنید با راهکارهای گفته شده در بالا حداقل در سال جدید شروع تازه ای داشته باشید.

عواقب عدم کنترل احساسات چیست؟

افرادی که توانایی تنظیم هیجانی ندارند، به علت احساساتی که تجربه می‌کنند دچار فشار و استرس و اضطراب شده و در طولانی مدت فشار عصبی پیدا می‌کنند. حتی ممکن است برای رهایی از این فشار و استرس اقدام به انجام کارهای نامطلوبی کنند که بعد از عبور از آن فشار از کار خود پشیمان شوند و هر یک از این رفتار‌ها ممکن است پر خطر باشد یا منجر به آسیب‌هایی جبران ناپذیر شود. عدم مهارت کنترل احساسات می‌تواند در روابط اجتماعی و ارتباطات شما تأثیرات بسیار بدی به جا بگذارد. فردی که توانایی کنترل احساسات خود را نداشته باشد، احتمالا فقط آن‌ها را سرکوب می‌کند و در نهایت به خاطر احساسات سرکوب شده، دچار اضطراب و افسردگی می‌شود. گاهی عدم مهارت کنترل احساسات بد منجر می‌شود فرد برای فرار از احساسات منفی خود به سمت راه حل‌هایی مانند تجربه مواد مخدر برود که تنها در کوتاه مدت اثر بخشی دارند و پس از مدتی آسیب‌های جبران نا پذیری می‌زنند. معمولا شروع مصرف مواد، به دلیل نا آگاهی از مواد اعتیاد آور و حتی داروهای اعتیاد آور رخ می‌دهد.

https://www.google.com/amp/s/www.asriran.com/fa/amp/news/471427

https://www.alimirsadeghi.com/-%D8%A2%D8%AE%D8%B1%DB%8C%D9%86-%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D9%87-%D8%B2%D9%86%D8%AF%DA%AF%DB%8C/articleid/356/%DA%A9%D9%86%D8%AA%D8%B1%D9%84-%D8%A7%D8%AD%D8%B3%D8%A7%D8%B3%D8%A7%D8%AA

 

0
3 سال پیش توسط: مینا سلطانی

 

کنترل احساسات تقریبا یکی از سخت‌ترین کارهای دنیا محسوب می‌شود. احساسات نقش مهمی را در واکنش‌های شما نسبت به موضوعات اطراف ایفا می‌کنند. به همین دلیل ما در خودساختهتصمیم گرفتیم به طور اختصاصی به راه هایی برای کنترل عواطف و احساسات بپردازیم. مطمئنا اگر در کنترل عواطف و احساسات به درستی عمل کنید، به موارد زیر کمک زیادی می‌کند:

  • تصمیم گیری
  • موفقیت در رابطه احساسی
  • تعاملات روزمره
  • خودمراقبتی

با این حال که احساسات می‌توانند در زندگی روزمره نقش موثری را ایفا کنند، اما ناتوانی در کنترل احساسات هم بر روی سلامت عاطفی و روابط بین فردی تاثیر می‌گذارد. روانشناسان معتقدند احساسات حتی از نوع مثبت (شادی و نشاط) اگر بیش از حد شوند، کنترلشان سخت است. اما اگر مهارت کنترل عواطف و احساسات را داشته باشید، به راحتی می‌توانید به همه چیز غالب شوید. این همان چیزی است که در این مطلب  به آن می‌پردازیم.

چگونه احساسات خود را کنترل کنیم؟

برای کنترل احساسات و عواطف مثل کنترل ترس و خشم می توانید این راه‌هکارها را درنظر داشته باشید:

به تاثیر احساسات در زندگی توجه کنید

قبل از هر چیز باید به نتیجه و تاثیر احساسات نگاه کنید. همیشه احساسات بیش از حد نتیجه منفی ندارد. در واقع احساسات به زندگی رنگ و بو می‌دهد. احساسات شدید نشانه اینست که زندگی را به طور کامل در آغوش گرفته و واکنش‌های طبیعی خود را سرکوب نمی‌کنید.

اینکه گاهی تحت تاثیر فشارهای عاطفی رفتار می‌کنید، طبیعی است. اما باید بدانید این احساسات چه نتایجی را به دنبال دارند. آیا باعث:

  • تعارض در رابطه یا دوستی می‌شود؟
  • در ارتباط با دیگران دچار مشکل می‌شوید؟
  • در محل کار یا مدرسه دچار مشکل می‌شوید؟
  • به خودتا یا دیگران صدمه جسمی وارد می‌کنید؟
  • از نظر روحی به‌هم می‌ریزید؟

اگر جواب این سوالات مثبت است یعنی وقت کنترل احساسات رسیده است.

هدف تنظیم است و نه سرکوب

وقتی از کنترل عواطف و احساسات صحبت می‌کنیم منظورمان این نیست به طور کلی احساسات را خاموش کنید. فقط گاهی نیاز دارید میزان آن را کم کنید. وقتی احساسات را به طور کلی سرکوب کنید، از ابراز دوباره آن جلوگیری می‌شود. این حالت عواقب وخیم‌تری را به دنبال دارد.

برای مثال وقتی کسی به شما اهانت می‌کند، احساسات را کنترل می‌کنید تا اعصاب‌تان خرد نشود. اما تکرار بیش از حد باعث جری شدن دیگران می‌شود. البته باید توانایی کنترل خشم را هم داشته باشید.

کنترل عواطف و احساسات

احساسات خود را شناسایی کنید

وقتی در لحظه احساساتی شدن هستید، وضعیت روحی خود را در همان لحظه بررسی کنید. برای مثال در یک رابطه عاطفی به طرف مقابل پیغام می‌دهید: «می‌خوام دوباره ببینمت» اما او بدون اینکه اعتنایی به صحبت شما داشته باشد پاسخ می‌دهد: «هیچ علاقه‌ای به دیدار دوبارت ندارم». این واکنش از سوی طرف مقابل آسیب روحی بدی را به شما وارد می‌کند. اما اگر گوشی را به سمتی پرتاپ کردید و عصبانی شدید از خودتان بپرسید:

الان چه حسی دارم؟ (ناامیدی، خشم و گیجی)

چه اتفاقی افتاد که من اینطور شدم؟ (او بدون هیچ توضیحی من را کنار زد).

برای مقابله با این احساسات چه کنم؟ فریاد بزنید، چیزی را پرتاپ کنید و یا پاسخ او را به همان شکل دهید. اما آیا این رفتارها باعث بهبود وضعیت روحی‌تان می‌شود؟ مسلم است که نه.

برای خود ژورنال خلق و خو درست کنید

نوشتن احساسات و پاسخ‌های درونی باعث می‌شود الگوهای مخرب ذهنی را قبل از انجام شناسایی کنید. برای کنترل احساسات و عواطف باید ابتدا افکار خود را بررسی کنید. نوشتن افکار بر روی کاغذ این امکان را به شما می‌دهد تا عمیق‌تر درمورد احساسات خود فکر کنید. سپس برای خود رفتارهای از پیش‌تعیین شده در مقابل برخی کنش‌های اجتماعی مشخص کنید.

ژورنال خلق و خو یا همان لیست افکار را همیشه با خود به همراه داشته باشید. در برابر هر عامل تحریک‌کننده‌ای فوراً به برگه نگاه کنید. خواندن برخی از افکار از پیش تعیین شده به شما کمک می‌کند رفتار بهتری را اتخاذ کنید.

کنترل احساسات و عواطف

برای کنترل احساسات نفس عمیق بکشید

وقتی عصبانی هستید هورمون استرس در بدن افزایش می‌یابد. آدرنالین و کورتیزول مهم‌ترین هورمون‌های استرس در بدن هستند. این هورمون‌ها نورون یا گیرنده‌های عصبی در مغز را کاهش می‌دهند. در نتیجه وقتی عصبی هستید مغز قدرت بازیابی اطلاعات را ندارد. به همین دلیل است که افراد در زمان عصبانیت رفتارهایی می‌کنند و حرف‌هایی را می‌زنند که بعدها از کرده خود پشیمان می‌شوند. زیرا در زمان عصبانیت مغز‌شان به درستی عمل نمی‌کند.

برای کنترل احساسات و عوارض باید به مدت 10 دقیقه نفس عمیق بکشید. زیرا با تنفس عمیق اکسیژن بیشتری به مغز می‌رسد. این موضوع باعث عملکرد بهتر مغز در زمان عصبانیت شده و رفتار بهتری را اتخاذ می‌کنید.

برای ابراز احساسات زمان و مکان مشخص کنید.

در واقع برای همه چیز از جمله احساسات شدید، باید زمان و مکان را در نظر بگیرید. گاهی گریه کردن غیرقابل کنترل است. برای مثال وقتی کسی عزیزش را از دست می‌دهد، گریه کردن و حتی فریاد زدن و مشت زدن به بالشت باعث تخلیه ناراحتی می‌شود. با این حال برای در شرایط دیگری کنترل احساسات و خویشتن‌داری بهترین راه‌حل است. وقتی رئیس بر سر شما فریاد می‌زند و یا همکارتان با شما بدرفتاری می‌کند گریه کردن و جیغ زدن هیچ فایده‌ای ندارد. از سوی دیگر شما را به فرد ضعیفی تبدیل می‌کند.

مشکلات و حتی شکست هایی که در زندگی با آنها مواجه می شوید تنها به این دلیل وارد زندگی تان می شود که شما را قوی تر کرده و حتی به نوعی سطح زندگی تان را بهبود بخشد. از اشتباهات خود نترسید زیرا در این صورت آن ها فقط به قدرت درونی شمال لطمه می زنند و موجب تضعیف شما می شوند. فکر می کنید نترسیدن از اشتباهات و شکست هایتان غیرممکن است؟ با خواندن این مقاله خواهید دید چگونه می توانید هنگامی که زندگی شما را مانند توپی بازی می دهد، قدرت درونی خود را حفظ کنید و همچنین از لحاظ عاطفی هم پایدار بمانید.

غوطه ور شدن در درون احساسات

درد؟ غم و اندوه؟ ترس؟ شک؟ هر احساس که موجب تخریب قدرت درونی تان می شود را با آغوش باز بپذیرید. فرار کردن از  احساس ها یا سرکوب آنها تنها موجب می شود احساسات بدتر شود. زمانی که هر احساس ناخوشایندی را تجربه کردید باید پس از این که آن را پذیرفتید، رهایش کنید و به جلو حرکت کنید. شاید حرف زدن راحت تر از عمل کردن باشد اما سعی کنید و تنها به خاطر سلامت روانی خود این کار را کنید.

دیدگاه ها و نظرات خود را بیان کنید

خیلی از مواقع ما به نظرات دیگران اعتماد می کنیم و معتقدیم که حرف درست را آنها می گویند و حق با آن هاست. شاید از این موضوع بترسید که با گفتن آنچه فکر می کنید درست است به دیگران لطمه ای وارد کنید یا دیگران به خاطر دیدگاهی که دارید شما را قضاوت کنند. اما اینکه بر ترس هایتان غلبه کنید یا به خود اجازه دهید که نظرات و دیدگاه تان را بیان کنید به شما خواهد آموخت که به خودتان اعتماد کنید و به این ترتیب قدرت درونی و اعتماد به نفس خود را تقویت کنید.

لزوم پالایش افکار درونی

مشکلات و شکست ها در فرآیند یادگیری انسان بخش های حیاتی هستند. اما هنگامی که تمام فکر و ذکرتان را درگیر این مشکلات کنید در واقع فضای درونی افکار ذهن تان را با چیزهایی به هم می ریزید که موجب به وجود آمدن هزاران مشکل دیگر می شوند و شما را نیز همراه خود پایین می کشند. افکار درونی خود را پالایش کنید، چیزهایی که شما را آزار می دهند رها کنید و به خودتان کمک کنید که به آرامش برسید.

شوخ طبع باشید

داشتن حس شوخ طبعی نه تنها در روابط شخصی شما مفید است، بلکه همه جا به دردتان می خورد. شوخ طبعی به شما کمک خواهدکرد که با لحظات سخت زندگی تان راحت تر کنار بیایید و در عین حال از لحاظ عاطفی نیز باثبات و پایدار بمانید. اگر این شیوه را پیش بگیرید می بینید بسیاری از مسائل و مشکلات به آن اندازه که به نظر می آیند فجیع و گیج کننده نیستند. به علاوه همه دوست دارند با افرادی وقت بگذرانند که بدانند چگونه آنها را بخندانند و روحیه آنها را عوض کنند.

بهبود توانایی ها برای مقابله با مشکلات

عدم وجود مشکل دلیل بر یک زندگی شاد نیست. توانایی شما برای کنار آمدن با مسائل و مشکلات خاص زندگی نقش مهمی در چگونگی اعتماد به نفس شما بازی می کند. زیرا هر بار که مسئله پیچیده ای را حل می کنید نسبت به خودتان احساس غرور می کنید و اعتماد و اعتقادی که به خودتان دارید هرگز رنگ نمی بازد. یاد بگیرید چگونه با آرامش و بدون استرس با هر نوع مشکلی کنار بیایید. این رفتار نکته کلیدی برای این است که صرف نظر از هر اتفاقی که رخ می دهد از لحاظ عاطفی استوار و محکم بمانید.

پذیرنده باشید نه مدافع

اگر به صورت مداوم حالت تدافعی به خود بگیرید، درواقع مانند شمع در حال کشتن قدرت درونی خود هستید. فقط به این دلیل که مردم به شما می خندند به این معنا نیست که شما مشکلی دارید. این موضوع را شخصی نکنید. افرادی که اعتماد به نفس دارند از این نمی ترسند که احمق به نظر برسند. بلکه آنها خیلی راحت و به سادگی هیچ اهمیتی نمی دهند. حالت تدافعی خود را کنار بگذارید و به خودتان این فرصت را دهید که حداقل برای مدت کمی هم شده آرام باشید.

کنترل کنید یا نادیده انگارید

بعضی چیزها تنها به این دلیل اتفاق می افتند که قرار است اتفاق بیفتند. همچنین اتفاقاتی هم هستند که نمی توانید با اجبار موجب رخ دادن آنها شوید. به چیزهایی که قادر به انجام آن هستید و چیزهایی که باید بگذارید رخ دهند اعتراف کنید. این که بخواهید درباره موضوعاتی که نمی توانید تغییرشان دهید نگران باشید شما را به جایی نخواهد رساند. نگرانی های بی مورد درخصوص مسائل غیرقابل تغییر فقط شما را با مشکل مواجه می کند و سلامت ذهن شما را نیز به خطر می اندازد.

سخت نگیرید

اینکه همه کارها را خودتان به تنهایی انجام دهید باعث موفقیت شما نخواهدشد. افراد موفق از اینکه از دیگران درخواست کمک کنند. نمی ترسند زیرا درک می کنند درخواست کمک از دیگران امری کاملا طبیعی است. جامعه همواره تمایل دارد با نشان دادن ضعف خود از طریق کمک کردن با دیگران معاشرت کند. ما خیلی اوقات به دیگران کمک می کنیم اما از این که متقابلا از آنها درخواست کمک کنیم می ترسیم. هرگز این کار را با خودتان نکنید. اگر احساس می کنید که نیاز به کمک دارید، راحت باشید و از دیگران درخواست کمک کنید.

نعمت های پنهان فوق العاده ای در پشت تمام این مشکلاتی که تجربه می کنید نهفته است. یاد بگیرید که تمام آن نعمت های نهفته را ببینید و هر مشکل یا شکستی را به عنوان فرصتی برای بهتر شدن خودتان در نظر بگیرید. با این کار خوش حالی و موفقیت حقیقی زودتر از همیشه به سراغ تان می آید. خوب فکر و برنامه ریزی کنید. کدام مشکلات تان هستند که مجبورید با آنها کنار بیایید؟ تلاش کنید با راهکارهای گفته شده در بالا حداقل در سال جدید شروع تازه ای داشته باشید.https://irselfmade.com/emotion-control/

loader

لطفا شکیبا باشید ...