0

کود کامل باغبانی چیست؟

کود کامل باغبانی کود کامل کود کود باغبانی
ثبت شده 3 سال پیش توسط فرزیاب از سوالات جستجو شده ویرایش شده در 1400/3/15

باسلام من برای مقاله ام میخواستم بپرسم که کود باغبانی کامل داخلش از چه مواد هایی استفاده شده و چرا اسمش را کود کامل باغبانی گذاشته اند.

ممنون میشم جوابما بدید.


3 جواب

0
3 سال پیش توسط: پریسا قلی زاده

کود کامل

امروزه با توجه به تنوع برند ها و انواع کود های کامل کشاورزان و باغداران باید با مشورت گیاه پزشک متخصص اقدام به مصرف کود کامل نمایند. در این مقاله کوتاه به نکاتی درباره کودهای کامل میپردازیم.

  • نیاز کودهای فسفر و پتاس در زمین‌های شنی بیشتر از زمین‌های رسی می باشد.
  • استفاده از سولفات آمونیم و سولفات پتاسیم باعث کاهش pH خاکهای قلیایی می شود.
  • بایستی توجه داشت که مصرف زیاد فسفر مانع جذب عناصر آهن، روی، و منگنز یا حتی عناصر ازت و پتاس می شود.
  • مصرف کود سولفات پتاسیم در زمین‌های شور موجب کاهش کلرور سدیم می‌گردد، اما در خاک هایی که شور نیست از کلرور پتاسیم هم می توان استفاده نمود.
  • استفاده بی رویه از ازت بعلت افزایش رشد سبزینه ای و برهم زدن نسبت کربن به نیتروژن (C به N) مناسب نیست و سبب افزایش حساسیت گیاه نسبت به آفات و امراض خواهد شد.
  • کود اوره به عنوان مهمترین ترکیب ازت دار، تقریبا برای هر خاکی مناسب است.
  • بهترین کود در مراحل اولیه رشد کودهای فسفر بالا و ازت بالا هستند.

دریافت مشاوره از کارشناسان

تاکید می شود بر اساس آنالیز آزمایشگاهی و نیاز واقعی مزرعه، با مشورت و توصیه کارشناسان مجرب و ذی صلاح و با اطمینان از اصالت و کیفیت کود، اقدام به مصرف کودها شود.

مصرف بی رویه کودها ممکن است عوارضی از قبیل برهم کنش‌های منفی، شور شدن خاک، مسمومیت خاک، آسیب به موجودات مفید خاک و‌… را به همراه داشته باشد.

کود کامل NPK چیست؟ بررسی جامع کودهای NPK

  • سوپر گرین 3

    کود کامل NPK 20-20-20 + TE سوپر گرین ۳

    تومان 86,000

  • کود گرین پلنت 4

    کود کامل NPK 20-20-20 +TE گرین پلنت ۴

    تومان 1,156,000

  • کود گرین پلنت 3

    کود کامل NPK 12-36-12 +TE گرین پلنت ۳

    تومان 1,203,000

  • کود گرین پلنت 1

    کود کامل گرین پلنت ۱ NPK 0-20-40 + TE گرین

    تومان 1,203,000

  • کود کامل ۴۰-۵-۱۰ گرین پلنت ۲

    کود کامل NPK 10-5-40 + TE گرین پلنت ۲

    تومان 1,156,000

  • کود سوپر گرین 4

    کود کامل NPK 10-5-40 + TE سوپر گرین ۴

    تومان 86,000

  • کود کامل NPK + TE پرینوا

    کود کامل NPK 12-12-36 + TE پرینوا

    تومان 1,320,000

  • کود کامل NPK 15-10-23+8CaO+TE پرینوا

    کود کامل NPK 15-10-23+8CaO+TE پرینوا

    تومان 1,245,000

  • کود کامل خانگی دکتر بایو npk20-20-20

    کود خانگی دکتر بایو ۲۰-۲۰-۲۰ NPK

    تومان 17,000

  • کود کامل خانگی دکتر بایو npk12-12-36

    کود خانگی دکتر بایو ۳۶-۱۲-۱۲ NPK

    تومان 17,000

  • کود خانگی 10-52-10 دکتربایو

    کود خانگی دکتر بایو ۱۰-۵۲-۱۰ NPK

    تومان 17,000

  • کود نوترولین گرین NUTROLEN

    کود مایع نیتروژن بالا نوترولین گرین NUTROLEN

    تومان 104,000

  • کود نیتروژن مایع

    کود مایع نیتروژن بالا N36‌ سیترونا

  • کود کامل مستر والگرو

    کود کامل NPK 20-20-20 +TE مستر والگرو

    تومان 1,250,000

  • کود کامل فسفر بالا مستر

    کود کامل NPK 13-40-13 +TE مستر والگرو

    تومان 1,500,000

  • کود کامل NPK + TE پرینوا

    کود کامل NPK 20-20-20 + TE پرینوا

    تومان 1,240,000

  • کود کامل NPK + TE پرینوا

    کود کامل NPK 18-18-18 + TE پرینوا

    تومان 1,172,500

  • کود کامل NPK + TE پرینوا

    کود کامل NPK 10-52-10 + TE پرینوا

    تومان 1,582,500

  • کود کامل یا NPK حاوی عناصر نیتروژن ، فسفر و پتاسیم است که گیاهان در کل دوره چرخه رشد و نمو خود به آنها نیاز دارند. کود کامل با تامین عناصر فوق به رشد همه گیاهان کمک می کند و از پرمصرف ترین کودهای دنیاست.

    کودها با توجه به مواد مغذی موجود در محتویات خود طبقه بندی می شوند. یک کود مفید باید شامل سه ماده مغذی اساسی باشد تا کامل در نظر گرفته شود که شامل  ازت ، فسفر و پتاسیم هستند. ازت به سالم نگه داشتن برگهای گیاه کمک می کند ، در حالی که فسفر در رشد ریشه سالم نقش دارد. پتاسیم به گیاهان گلدار و بارور کمک می کند و سیستم ایمنی و سلامت عمومی گیاه را تقویت می کند.هر کود شیمیایی با این ۳ ماده مغذی یک کود کامل محسوب می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه در ادامه با ما در نشریه جهان شیمی فیزیک همراه باشید.

    کود کامل چیست ؟

    همانطور که گفته شد کودهای کامل شامل سه ماده مغذی اصلی (نیتروژن ، فسفر و پتاسیم) می باشند. کودهای ناقص فقط یک یا دو ماده مغذی دارند. لازم به ذکر است که اکثر کودهای کامل حاوی مخلوطی از چندین کود شیمیایی مختلف هستند که تحت یک نام تجاری فروخته می شوند. بسیاری از آنها برای مصارف خاص مانند پرورش درختان مرکبات و سایر مصارف فرمول بندی شده اند.

    فرمولهای مختلف کود کامل را می توان برای تغذیه هر نوع گیاه در هر شرایطی استفاده کرد. از آنها می توان برای چمن ، گیاهان خانه ، سبزیجات ، گل و درختان در هر نوع مخلوط خاک یا ظرف استفاده کرد. کودهای کامل معمولاً برای پخش ساده تر به شکل پلت یا گرانول هستند.

    برای بسیاری از باغداران کیسه های سنگین محتوی کودهای مختلف راه حلی برای پرورش محصولات بهتر با بازدهی بیشتر است. البته تاثیرگذاری یک کود به نسبت های مناسب ازت (N) ، فسفر (P) و پتاسیم (K) بستگی دارد. اگرچه کمپوست ، مالچ ، کود حیوانی و سایر مواد آلی حاوی بسیاری از این مواد مغذی هستند ، اما هنوز هم ممکن است نواقصی وجود داشته باشد. میزان تغذیه تکمیلی مورد نیاز از طریق کود به شرایط خاک و نیاز گیاه بستگی دارد. در واقع کودها مکمل هایی برای حفظ سلامت و احیاء خاک هستند نه راه حلی برای تغذیه گیاهان.

    بهتر است بدانید:

    کود کامل یا NPK یکی از کودهای پرمصرف در کشاورزی است که دارای یکسری اعداد و ارغام است. در این سری از کودها شماره اول مربوط به مقدار نیتروژن ، شماره دوم نمایانگر محتوای فسفر و شماره سوم مقدار پتاسیم را نشان می دهد.

    بنابراین کودی با نام ۱۰-۵-۵ از ۱۰ درصد نیتروژن و ۵ درصد فسفر و ۵ درصد پتاسیم تشکیل شده است. شایان ذکر است که مخلوط ۱۰-۱۰-۱۰ نیز به اندازه کود ۵-۱۰-۱۰ کامل است. تا زمانی که هیچ صفری بر روی برچسب نسبت مواد مغذی وجود نداشته باشد ، کود کامل محسوب می شود. کودهای تجاری اعم از مایع ، جامد یا گرانول ، مواد مغذی را بر روی برچسب خودشان درج می کنند که این مسئله می تواند نشان دهد شما گیاهان خودتان را با چه چیزی تغذیه می کنید.

    همه چیز در رابطه با کود کامل یا NPK

    همه چیز در رابطه با کود کامل یا NPK

    اهمیت استفاده از کود کامل

    گیاهان نسبت به سایر مواد مغذی به مقادیر بیشتری ازت ، فسفر و پتاسیم احتیاج دارند. این سه مورد اغلب به عنوان ریز مغذی های اصلی نامیده می شوند که در میان ۱۷ ماده مغذی ضروری برای حفظ بقاء گیاهان قرار دارند.

    عناصر دیگر مانند آهن نیز برای زنده ماندن گیاهان بسیار مهم هستند  اما گیاهان به مقادیر بسیار کمتری به آنها احتیاج دارند. بعلاوه گیاهان مختلف نیازهای متفاوتی دارند. به عنوان مثال آزالیا نسبت به بسیاری از گیاهان دیگر به آهن بیشتری احتیاج دارد.

    گیاهان تمام مواد مغذی مورد نیاز خود را به طور طبیعی از هوا و خاک به دست می آورند ، اما خاک به ویژه در چمنزارها و باغات پررونق از این عناصر تخلیه می شود. از آنجا که گیاهان همواره از N-P-K استفاده می کنند ، این مواد مغذی نیاز به دوباره پر کردن و به عبارتی جایگزینی دارند.

    بهتر است بدانید:

    هر یک از سه ماده مغذی موجود در N-P-K  عملکرد ویژه ای در گیاه  دارند. نیتروژن (N) باعث رشد شدید  برگ و افزایش رنگ سبز در گیاهان می شود. بدون وجود نیتروژن کافی ، رشد کند می شود و چمنزارها و گیاهان کم رنگ می شوند. البته وجود بیش از حد ازت نیز برای گیاهان گلدار و درختان میوه خطرناک است و باعث می شود آنها شکوفه ها و میوه های خود را از دست بدهند.

    نیتروژن آزادانه در خاک حرکت می کند ، بنابراین آب حاصل از باران های سنگین یا آبیاری در فرآیندی به نام آبشویی ، نیتروژن را از بین می برد. کودهای کامل مواد مغذی مورد استفاده و از دست رفته را مجددا جایگزین می کنند تا چمن ها و باغ ها تغذیه شوند.

    فسفر (P) انرژی را در رشد ریشه ها،  گل ها ، میوه ها و دانه ها متمرکز می کند ، در ضمن به گیاهان کمک می کند تا از سایر مواد مغذی به طور مؤثر استفاده کنند. کمبود فسفر ، ریشه ها را ضعیف می کند و مانع  گلدهی و میوه دادن درختان می شود.

    پتاسیم (K) رشد کلی گیاه را تقویت کرده و به تنظیم ریشه و رشد رو به بالا کمک می کند و گیاهان را سالم و متعادل نگه می دارد. این امر بر همه جنبه های بهزیستی چمن و باغ ، از تحمل سرما و خشکی تا بیماری و مقاومت در برابر آفات تأثیر می گذارد.

    مقدار و روش استفاده از کود کامل یا NPK

    بطورکلی مقدار کود مورد نیاز به نوع گیاه و نیازهای آن محصول به عناصر مغذی بستگی دارد. البته قبل از مصرف کود باید مقدار عناصر موجود در خاک را با آنالیز خاک مشخص می شود. کودهای کامل با نسبت های مختلف را می توان در زمان های مختلف به کار برد. به عنوان مثال کود کامل NPK  که دارای مقدار فسفر بالا می باشند را می توان همراه با کشت استفاده نمود و یا کودهای حاوی مقدار نیتروژن بالا را باید در زمان های نیاز گیاهان به نیتروژن مصرف نمود. توجه داشته باشید که این کودها را نباید در زمان گلدهی درختان مصرف نمود.

    محلول پاشی کود کامل را می توان در زمان تورم جوانه ها، مرحله فندقی شدن و مرحله بعد از برداشت انجام داد تا به تامین عناصر از دست رفته خاک و ذخیره آنها جهت تغذیه در زمان خواب درخت و یا کشت بعدی کمک کند.

    این کودها با توجه به نوع محصول می توانند به صورت پخش سطحی در زمان کشت برای محصولات زراعی ، به صورت محلول پاشی برای محصولات باغی و گل های آپارتمانی و همچنین  به صورت کود آبیاری در محصولات گلخانه ای و کشت های هیدروپونیک مورد استفاده قرار بگیرند.

 

مصرف کود باید علاوه بر افزایش تولید ، کیفیت محصولات کشاورزی را افزایش دهد. امروزه بیش از ۹۰ درصد کودهای مورد استفاده در کشاورزی کودهای شیمیایی نظیر کودهای نیتروژنی ، فسفاتی و کود های کامل NPK است. شناسایی انواع کودهای که در کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرند کمک زیادی به مصرف بهینه آنها می کند.

وقتی که به فروشگاههای محصولات کشاورزی می روید با مجموعه ای گیج کننده از کود ها روبرو می شوید. روی هر کدام از این کودها یک سری اعداد مانند ۲۰-۲۰-۲۰ ، ۳۶-۱۲-۱۲ ، ۱۰-۵۲-۱۰ یا سایر ترکیبات اعداد نوشته شده است. ممکن است از خود بپرسید ، اعداد موجود در کود به چه معناست؟

این مقادیر NPK است ، حال این سوال پیش می آید NPK چیست؟ سه عدد موجود در کود ، به ترتیب میزان ( درصد ) سه عنصر نیتروژن (N) ، فسفر (P) و پتاسیم (K) را نشان می دهند. هر چه مقدار عدد بیشتر باشد ، غلظت عنصر در کود بیشتر است. به عنوان مثال ، اگر اعداد موجود بر روی کود به صورت ۳۶-۱۲-۱۲ باشد میزان نیتروژن و فسفر آن با هم برابر و پتاسیم آن سه برابر نیتروژن و فسفر است. یا میزان نیتروژن ، فسفر و پتاسیم یک کود ۲۰-۲۰-۲۰ دو برابر کود ۱۰-۱۰-۱۰ است.

کود کامل NPK که فقط حاوی یک از عناصر باشد در سایر مقادیر ۰ خواهد بود. به عنوان مثال ، اگر کود ۰-۰-۲۰ باشد ، پس فقط حاوی نیتروژن است. یا کود ۰-۱۵-۱۵ دارای نیتروژن و فسفر است و میزان پتاسیم آن صفر است. باید هر کودی که خریداری می کنید میزان NPK در روی آن درج شده باشد

توضیحات محصول

کود گیاهان آپارتمانیکود کامل معجزه‌گر

یکی از مشکلاتی که هر پرورش‌دهنده گل و گیاه با آن روبروست تغذیه گیاه است. اصطلاحا به تغذیه گیاه کوددهی می‌گویند. در طی سالیان دراز، صنعت کشاورزی تحولات عظیمی پیدا کرده و دانش تغذیه گیاهان نیز به صورت بی‌وقفه‌ای در حال رشد است. گروه تخصصی بذرام طی سال‌ها تجربه و کار بر روی تغذیه گیاهان مختلف توانست به سطح بالایی از این علم دست یابد. از این رو برای اولین بار پکیج کاملی را از کودها و ترکیبات مختلف با هدف دسترسی به حداکثر سلامت گیاه طراحی و فرموله کردیم.
کود کامل معجزه‌گر شامل 7 نوع ترکیب مختلف است که نه تنها تمامی نیازهای گیاه شما را تامین می‌کند، بلکه سبب افزایش سطح ایمنی گیاه، بهبود سلامتی عمومی، افزایش رشد و فتوسنتز، افزایش کیفیت و کمیت گلدهی، افزایش باردهی و توان نگهداری میوه و در نهایت ریکاوری گیاه برای دوره بعدی تولید می‌شود.
در تولید این کود کامل از مواد آلی، ترکیبات زیستی و ارگانیک استفاده شده. یقینا اگر برنامه کودهی را طبق دستورالعمل مصرف این کود انجام دهید، به طور مثال اگر گوجه‌فرنگی در خانه تولید می‌کنید، به هیچ عنوان مزه آب نخواهد داد و خوش‌طعم و لذیذ است یا سبزی ریحانی که با این برنامه کودی تغذیه شده دارای عطر و طعم فراوانی است. در ادامه توضیحات مختصری از هر کدام از این 7 نوع ترکیب کودی را مشاهده می کنید.

POWER (قدرت بی‌نهایت طبیعت را درک کنید)


 برای کاشت بذر یا پایداری نهال جدید در گلدانی نو، از این ترکیب استفاده کنید. کود پاور را در اطراف ریشه گیاه مستقر کنید به طوری که با ریشه در تماس باشد. توجه کنید در زمان کندن خاک اطراف ریشه به ریشه آسیبی وارد نشود. نیازی نیست تمام ریشه با این ترکیب پوشش داده شود اما حداقل دو یا سه قسمت از ریشه را پوشش دهد. میزان مصرف برای هر گیاه متفاوت است اما حدود یک قاشق کوچک برای هر گیاه کافی است.
برای کاشت بذر هر یک لیتر خاک را با ۱۰ گرم از کود POWER مخلوط کنید.
بعد از مصرف کود POWER چه اتفاقی می‌افتد؟ طی مدت کوتاهی که حدود یک ماه است، ترکیبات زیستی که شامل برخی قارچ‌ها و باکتری‌های مفید هستند در ریشه گیاه و در خاک اطراف ریشه لانه‌گزینی می‌کنند. همچنین کودهای حمایتی و ضداسترس که مستقیم و غیرمستقیم در اختیار گیاه شما قرار می‌گیرد توان جذب عناصر مختلف و توسعه ریشه را حتی بیش از صد برابر افزایش می‌دهد. شاید برای شما عجیب به نظر برسد اما گیاهان زندگی خارق‌العاده‌تری از چیزی که عموما تصور می‌شود دارند.

 

TAKEOVER (توسعه بیشتر ریشه به همراه تقویت سیستم ایمنی)


گیاهان مانند موجودات دیگر دارای سیستم ایمنی هستند. این سیستم ایمنی که شامل ایمنی ذاتی و ایمنی اکتسابی است می‌تواند آنقدر قوی باشد که هیچ بیماری و آفتی نتواند آن را از پا درآورد. همین‌طور عکس این موضوع هم صادق است. یکی از مشکلات کشاورزی که کشور ما ایران در حال حاضر با آن مواجه است همین مسئله است. کاهش سطح سیستم ایمنی در گیاه یعنی استفاده  از سموم شیمیایی و در نهایت عدم کیفیت و ناسالم بودن محصولات. البته که ما راهکار مناسبی برای افزایش سطح سیستم ایمنی گیاه درنظر گرفتیم. کود TAKEOVER بدین منظور طراحی شده است. همچنین دارای سطح بالایی از فسفر است که می‌تواند شرایط توسعه ریشه و ساختار بافت گیاهی را به حداکثر توان خود برساند. ترکیب دیگری که می‌تواند به صورت کارآمد به گیاه شما کمک کند بتائین است که در ترکیب این کود وجود دارد. این ترکیب کودی بالانس شده است و برای دوره ۴ برگی شدن گیاه تا شروع رشد اصلی مناسب است. پیشنهاد می‌کنیم از این کود دو مرحله به فاصله دو هفته به صورت محلول‌پاشی استفاده شود.
میزان مصرف TAKEOVER به مقدار یک گرم در یک لیتر آب به صورت محلول‌پاشی می‌باشد. سعی کنید محلول‌پاشی را بر رو و پشت سطح برگ انجام دهید.

BOOSTER (حداکثر رشد رویشی برای تولیدی متفاوت)


کشاورزان آمریکایی که در فستیوال‌ها و مسابقات محصولات کشاورزی در صدر هستند و مقام‌های اول را به خود اختصاص می‌دهند یک نکته را به خوبی می‌دانند. تولید یک گیاه زمانی بیشتر می‌شود که به حداکثر رشد رویشی خود برسد. از این رو یکی از تکنیک‌ها کاشت گیاهان قبل از فصل اصلی آن‌هاست، این کشاورزان در سینی‌های نشا خاصی که معمولا بزرگ‌تر از حدمعمول هستند بذرها را در گلخانه می‌کارند و زمانی که هوا برای بیرون آوردن مساعد شد، به جای بذر گیاه رشد یافته را به زمین منتقل می‌کنند. ای کار باعث می‌شود تا گیاه زمان بیشتری برای رشد رویشی قبل از به گل رفتن یا تولید محصول داشته باشد. قانون ساده‌ای وجود دارد: ریشه برگ و ساقه بیشتر مساوی با محصول بیشتر و با کیفیت‌تر.
کود BOOSTER اما در این مورد از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، این کود می‌تواند رشد رویشی گیاه شما را بدون وقفه و به صورت غیرقابل تصوری افزایش دهد. معمولا گیاهان در زمان رشد چندین بار توقف می‌کنند و دوباره به رشد خود ادامه می‌دهند. این توقف به دلیل عدم توانایی کافی در توسعه ریشه، عدم دسترسی به آب و مواد غذایی یا بیماری و آفات ممکن است رخ دهد. کود BOOSTER به شکلی طراحی شده که بتواند با افزایش مجدد سیستم ایمنی گیاه در برابر امراض ایستادگی کند، سبب رشد مجدد ریشه‌ها و توسعه بیشتر آن شود، تنش‌های محیطی ار جمله آفتاب سوختگی و کم‌آبی‌های احتمالی را تا حد زیادی برطرف کند و تمام احتیاجات تغذیه‌ای گیاه را برای رشد رویشی با حداکثر توان ژنتیکی گیاه تامین نماید.
میزان مصرف کود BOOSTER ۲ گرم در یک لیتر آب برای آبیاری و ۱ گرم در یک لیتر آب برای محلول‌پاشی است. پیشنهاد می‌شود مرحله اول استفاده از این کود را به صورت آبیاری و یک هفته بعد محلول‌پاشی شود.

SHIFTER (گذرگاهی به سوی شکوفایی)


یکی از مراحل مهم و حیاتی برای گیاهان زمانی است که گلدهی آغاز می‌شود. در این زمان نیاز گیاهان به برخی مواد غذایی ازجمله فسفر به شدت افزایش می‌یابد. همچنین گیاه ممکن است دچار برخی تنش‌های محیطی شود. این مرحله از رشد گیاه معمولا با بیمار شدن گیاه و حمله آفات همزمان می‌شود. به همین دلیل SHIFTER که فرمولاسیون بسیار ویژه‌ای برای تامین نیاز غذایی گیاه و در عین حال تامین تمامی پیش‌نیازهای مکانیزم‌های حیاتی گیاه را دارد، در نظر گرفتیم. SHIFTER را به صورت محلول‌پاشی با دز مصرفی یک گرم برای دو لیتر آب استفاده کنید. توصیه می‌شود هر هفته یک‌بار محلول‌پاشی انجام شود. این ترکیب را می‌توانید تا اتمام گلدهی گیاه ادامه دهید. بدیهی است در شرایطی که گیاهانی مانند گوجه‌فرنگی و خیار چندین ماه گل خواهند داد یا گل‌هایی مانند بنفشه آفریقایی که بیشتر زمان سال در حال گلدهی است، استفاده از SHIFTER بهتر است ادامه داشته باشد. در این صورت دز یک گرم برای ۳ لیتر آب به صورت محلول‌پاشی توصیه می‌شود.

YIELDER (بیشترین تولید، سالم‌ترین محصول)


اگر بگوییم اکثر موجودات در زمان باردهی بیشترین آسیب را می‌بینند کاملا درست است. گیاهان فصلی معمولا بعد از اتمام دوره باردهی از بین می‌روند و بسیاری دیگر از گیاهان تقریبا توان زیستی خود را به طور کامل از دست می‌دهند. اما چرا؟
مثال ساده‌ای این مسئله را کاملا بیان خواهد کرد. فلفل گیاهی چند ساله است که در مناطق معتدل و استوایی به راحتی چندین سال به رشد و تولید خود ادامه خواهد داد. اما در اکثر موارد گیاه فلفل پس از اتمام دوره باردهی در اوایل تا اواخر پاییز از بین می‌رود. در بیشتر مواقع گیاه فلفل در اواخر دوره پرورش زرد خواهد شد و کم‌کم انواع آفات و بیماری‌ها این گیاه را به کلی خشک خواهد کرد. البته که بیشتر کشاورزان گمان می‌کنند گیاه فلفل به انتهای دوره زندگی خود رسیده اما برخلاف تصور، گیاه فلفل از کمبود شدید مواد غذایی دچار بیماری و مشکل شد و مرگ به او القا گردید نه این‌که دوره عمرش به پایان رسیده باشد.
ترکیب YIELDER طوری طراحی و فرموله شده است که علاوه بر تامین نیاز غذایی گیاه در زمان باردهی، از رشد و نمو اندام‌های حیاتی گیاه جلوگیری نمی‌کند و گیاه می‌تواند پس از باردهی نیز به خوبی پایداری خود را حفظ نماید. البته باید این نکته را در نظر بگیریم که باردهی در هر موجودی سنگین‌ترین و سخت‌ترین مرحله از حیات است.
پیشنهاد می‌شود جهت بهبود شرایط تولید برای درختان هر دو هفته یکبار و برای سبزیجات هر هفته از ترکیب YIELDER به میزان ۲ در هزار به صورت آبیاری استفاده شود.

RECOVER (بازگشت به دوران اوج)


اگر شرایط تغذیه‌ای گیاه شما به ترتیب بالا باشد، نباید گیاه‌هایتان دچار کمبود شده باشند اما یقینا ذخیره بسیاری از موادغذایی مخصوصا ریزمغذی‌ها در بافت گیاه و در بخش نزدیک به ریشه (ریزوسفر) به حداقل خود رسیده است. ترکیب RECOVER توانایی تامین مجدد کلیه موادمغذی مورد نیاز تمام گیاهان را داراست و می‌تواند به سادگی ان را برطرف کند.
RECOVER از دو نوع ترکیب تشکیل شده است. RECOVER1 و RECOVER2
پیشنهاد می‌شود به میزان ۱ گرم در یک لیتر آب به صورت آبیاری از RECOVER1 و به میزان ۱ گرم در یک لیتر آب از RECOVER2 با فاصله زمانی ۳ روزه استفاده کنید. اگر گیاه شما در رشد فعال است و جوانه جدید می‌دهد که در مورد گل‌های آپارتمانی و شرایط گلخانه‌ای معمولا این‌طور است، بهتر است تا ۳ مرتبه این کودهی را تکرار کنید.

توصیه‌های مصرف ترکیب کود کامل معجزه‌گر:
-    از استفاده  بیش از اندازه دز پیشنهادی جدا خودداری نمایید.
-    تمامی ترکیب‌های کودی در قوطی ۵۰ گرمی هستند.
-    دمای مناسب را برای گیاه خود تامین کنید.
-    نور مناسب برای گیاه یکی از اولویت‌های اصلی است. بدین منظور در صورت عدم وجود نور کافی از چراغ‌های رشد LED استفاده نمایید.
-    از خاک مرغوب و با قابلیت تهویه (تخلخل) بالا که توانایی نگهداری میزان مناسبی از آب را داراست استفاده کنید.
-    در کشت‌های گلدانی از سایز مناسب گلدان استفاده شود. گیاه با محدود شدن فضای ریشه سلامت خود را در خطر خواهد دید و رشد غیرطبیعی خواهد داشت.
-    توصیه‌های نابجا و اشتباه زیادی در اینترنت وجود دارد، همیشه قبل از انجام کاری از درستی آن اطمینان کسب کنید یا روی بخش محدودی آن را آزمایش کنید.
-    از مخلوط کردن کودهای دیگر با ترکیبات کود کامل معجزه‌گر خودداری کنید. زیرا برخی از ترکیبات امکان مخلوط شدن با هم را ندارند یا اثر مخربی روی گیاه خواهند داشت.
-    با پشتیبانی بذرام در تماس باشید.

برنامه زمانبندی کود کامل معجزه‌گر بذرام را از این لینک دانلود کنید.

http://anjerstan.ir/%DA%A9%D9%88%D8%AF-%DA%A9%D8%A7%D9%85%D9%84-npk-%D8%B1%D8%A7-%D8%A8%DB%8C%D8%B4%D8%AA%D8%B1-%D8%A8%D8%B4%D9%86%D8%A7%D8%B3%DB%8C%D8%AF-%D9%88-%D8%A8%D8%A7-%D8%B2%D9%85%D8%A7%D9%86-%D9%88-%D9%86%D8%AD/

0
3 سال پیش توسط: نیلوفر موسوی

همه چیز در رابطه با کود کامل یا NPK

 همه چیز در رابطه با کود کامل یا NPK

کود کامل یا NPK حاوی عناصر نیتروژن ، فسفر و پتاسیم است که گیاهان در کل دوره چرخه رشد و نمو خود به آنها نیاز دارند. کود کامل با تامین عناصر فوق به رشد همه گیاهان کمک می کند و از پرمصرف ترین کودهای دنیاست.

کودها با توجه به مواد مغذی موجود در محتویات خود طبقه بندی می شوند. یک کود مفید باید شامل سه ماده مغذی اساسی باشد تا کامل در نظر گرفته شود که شامل  ازت ، فسفر و پتاسیم هستند. ازت به سالم نگه داشتن برگهای گیاه کمک می کند ، در حالی که فسفر در رشد ریشه سالم نقش دارد. پتاسیم به گیاهان گلدار و بارور کمک می کند و سیستم ایمنی و سلامت عمومی گیاه را تقویت می کند.هر کود شیمیایی با این ۳ ماده مغذی یک کود کامل محسوب می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه در ادامه با ما در نشریه جهان شیمی فیزیک همراه باشید.

کود کامل چیست ؟

همانطور که گفته شد کودهای کامل شامل سه ماده مغذی اصلی (نیتروژن ، فسفر و پتاسیم) می باشند. کودهای ناقص فقط یک یا دو ماده مغذی دارند. لازم به ذکر است که اکثر کودهای کامل حاوی مخلوطی از چندین کود شیمیایی مختلف هستند که تحت یک نام تجاری فروخته می شوند. بسیاری از آنها برای مصارف خاص مانند پرورش درختان مرکبات و سایر مصارف فرمول بندی شده اند.

فرمولهای مختلف کود کامل را می توان برای تغذیه هر نوع گیاه در هر شرایطی استفاده کرد. از آنها می توان برای چمن ، گیاهان خانه ، سبزیجات ، گل و درختان در هر نوع مخلوط خاک یا ظرف استفاده کرد. کودهای کامل معمولاً برای پخش ساده تر به شکل پلت یا گرانول هستند.

برای بسیاری از باغداران کیسه های سنگین محتوی کودهای مختلف راه حلی برای پرورش محصولات بهتر با بازدهی بیشتر است. البته تاثیرگذاری یک کود به نسبت های مناسب ازت (N) ، فسفر (P) و پتاسیم (K) بستگی دارد. اگرچه کمپوست ، مالچ ، کود حیوانی و سایر مواد آلی حاوی بسیاری از این مواد مغذی هستند ، اما هنوز هم ممکن است نواقصی وجود داشته باشد. میزان تغذیه تکمیلی مورد نیاز از طریق کود به شرایط خاک و نیاز گیاه بستگی دارد. در واقع کودها مکمل هایی برای حفظ سلامت و احیاء خاک هستند نه راه حلی برای تغذیه گیاهان.

بهتر است بدانید:

کود کامل یا NPK یکی از کودهای پرمصرف در کشاورزی است که دارای یکسری اعداد و ارغام است. در این سری از کودها شماره اول مربوط به مقدار نیتروژن ، شماره دوم نمایانگر محتوای فسفر و شماره سوم مقدار پتاسیم را نشان می دهد.

بنابراین کودی با نام ۱۰-۵-۵ از ۱۰ درصد نیتروژن و ۵ درصد فسفر و ۵ درصد پتاسیم تشکیل شده است. شایان ذکر است که مخلوط ۱۰-۱۰-۱۰ نیز به اندازه کود ۵-۱۰-۱۰ کامل است. تا زمانی که هیچ صفری بر روی برچسب نسبت مواد مغذی وجود نداشته باشد ، کود کامل محسوب می شود. کودهای تجاری اعم از مایع ، جامد یا گرانول ، مواد مغذی را بر روی برچسب خودشان درج می کنند که این مسئله می تواند نشان دهد شما گیاهان خودتان را با چه چیزی تغذیه می کنید.

همه چیز در رابطه با کود کامل یا NPK

همه چیز در رابطه با کود کامل یا NPK

اهمیت استفاده از کود کامل

گیاهان نسبت به سایر مواد مغذی به مقادیر بیشتری ازت ، فسفر و پتاسیم احتیاج دارند. این سه مورد اغلب به عنوان ریز مغذی های اصلی نامیده می شوند که در میان ۱۷ ماده مغذی ضروری برای حفظ بقاء گیاهان قرار دارند.

عناصر دیگر مانند آهن نیز برای زنده ماندن گیاهان بسیار مهم هستند  اما گیاهان به مقادیر بسیار کمتری به آنها احتیاج دارند. بعلاوه گیاهان مختلف نیازهای متفاوتی دارند. به عنوان مثال آزالیا نسبت به بسیاری از گیاهان دیگر به آهن بیشتری احتیاج دارد.

گیاهان تمام مواد مغذی مورد نیاز خود را به طور طبیعی از هوا و خاک به دست می آورند ، اما خاک به ویژه در چمنزارها و باغات پررونق از این عناصر تخلیه می شود. از آنجا که گیاهان همواره از N-P-K استفاده می کنند ، این مواد مغذی نیاز به دوباره پر کردن و به عبارتی جایگزینی دارند.

بهتر است بدانید:

هر یک از سه ماده مغذی موجود در N-P-K  عملکرد ویژه ای در گیاه  دارند. نیتروژن (N) باعث رشد شدید  برگ و افزایش رنگ سبز در گیاهان می شود. بدون وجود نیتروژن کافی ، رشد کند می شود و چمنزارها و گیاهان کم رنگ می شوند. البته وجود بیش از حد ازت نیز برای گیاهان گلدار و درختان میوه خطرناک است و باعث می شود آنها شکوفه ها و میوه های خود را از دست بدهند.

نیتروژن آزادانه در خاک حرکت می کند ، بنابراین آب حاصل از باران های سنگین یا آبیاری در فرآیندی به نام آبشویی ، نیتروژن را از بین می برد. کودهای کامل مواد مغذی مورد استفاده و از دست رفته را مجددا جایگزین می کنند تا چمن ها و باغ ها تغذیه شوند.

فسفر (P) انرژی را در رشد ریشه ها،  گل ها ، میوه ها و دانه ها متمرکز می کند ، در ضمن به گیاهان کمک می کند تا از سایر مواد مغذی به طور مؤثر استفاده کنند. کمبود فسفر ، ریشه ها را ضعیف می کند و مانع  گلدهی و میوه دادن درختان می شود.

پتاسیم (K) رشد کلی گیاه را تقویت کرده و به تنظیم ریشه و رشد رو به بالا کمک می کند و گیاهان را سالم و متعادل نگه می دارد. این امر بر همه جنبه های بهزیستی چمن و باغ ، از تحمل سرما و خشکی تا بیماری و مقاومت در برابر آفات تأثیر می گذارد.

مقدار و روش استفاده از کود کامل یا NPK

بطورکلی مقدار کود مورد نیاز به نوع گیاه و نیازهای آن محصول به عناصر مغذی بستگی دارد. البته قبل از مصرف کود باید مقدار عناصر موجود در خاک را با آنالیز خاک مشخص می شود. کودهای کامل با نسبت های مختلف را می توان در زمان های مختلف به کار برد. به عنوان مثال کود کامل NPK  که دارای مقدار فسفر بالا می باشند را می توان همراه با کشت استفاده نمود و یا کودهای حاوی مقدار نیتروژن بالا را باید در زمان های نیاز گیاهان به نیتروژن مصرف نمود. توجه داشته باشید که این کودها را نباید در زمان گلدهی درختان مصرف نمود.

محلول پاشی کود کامل را می توان در زمان تورم جوانه ها، مرحله فندقی شدن و مرحله بعد از برداشت انجام داد تا به تامین عناصر از دست رفته خاک و ذخیره آنها جهت تغذیه در زمان خواب درخت و یا کشت بعدی کمک کند.

این کودها با توجه به نوع محصول می توانند به صورت پخش سطحی در زمان کشت برای محصولات زراعی ، به صورت محلول پاشی برای محصولات باغی و گل های آپارتمانی و همچنین  به صورت کود آبیاری در محصولات گلخانه ای و کشت های هیدروپونیک مورد استفاده قرار بگیرند.

0
3 سال پیش توسط: مینا سلطانی

 

کود کامل یا NPK حاوی عناصر نیتروژن ، فسفر و پتاسیم است که گیاهان در کل دوره چرخه رشد و نمو خود به آنها نیاز دارند. کود کامل با تامین عناصر فوق به رشد همه گیاهان کمک می کند و از پرمصرف ترین کودهای دنیاست.

کودها با توجه به مواد مغذی موجود در محتویات خود طبقه بندی می شوند. یک کود مفید باید شامل سه ماده مغذی اساسی باشد تا کامل در نظر گرفته شود که شامل  ازت ، فسفر و پتاسیم هستند. ازت به سالم نگه داشتن برگهای گیاه کمک می کند ، در حالی که فسفر در رشد ریشه سالم نقش دارد. پتاسیم به گیاهان گلدار و بارور کمک می کند و سیستم ایمنی و سلامت عمومی گیاه را تقویت می کند.هر کود شیمیایی با این ۳ ماده مغذی یک کود کامل محسوب می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه در ادامه با ما در نشریه جهان شیمی فیزیک همراه باشید.

کود کامل چیست ؟

همانطور که گفته شد کودهای کامل شامل سه ماده مغذی اصلی (نیتروژن ، فسفر و پتاسیم) می باشند. کودهای ناقص فقط یک یا دو ماده مغذی دارند. لازم به ذکر است که اکثر کودهای کامل حاوی مخلوطی از چندین کود شیمیایی مختلف هستند که تحت یک نام تجاری فروخته می شوند. بسیاری از آنها برای مصارف خاص مانند پرورش درختان مرکبات و سایر مصارف فرمول بندی شده اند.

فرمولهای مختلف کود کامل را می توان برای تغذیه هر نوع گیاه در هر شرایطی استفاده کرد. از آنها می توان برای چمن ، گیاهان خانه ، سبزیجات ، گل و درختان در هر نوع مخلوط خاک یا ظرف استفاده کرد. کودهای کامل معمولاً برای پخش ساده تر به شکل پلت یا گرانول هستند.

برای بسیاری از باغداران کیسه های سنگین محتوی کودهای مختلف راه حلی برای پرورش محصولات بهتر با بازدهی بیشتر است. البته تاثیرگذاری یک کود به نسبت های مناسب ازت (N) ، فسفر (P) و پتاسیم (K) بستگی دارد. اگرچه کمپوست ، مالچ ،کود حیوانی و سایر مواد آلی حاوی بسیاری از این مواد مغذی هستند ، اما هنوز هم ممکن است نواقصی وجود داشته باشد. میزان تغذیه تکمیلی مورد نیاز از طریق کود به شرایط خاک و نیاز گیاه بستگی دارد. در واقع کودها مکمل هایی برای حفظ سلامت و احیاء خاک هستند نه راه حلی برای تغذیه گیاهان.

بهتر است بدانید:

کود کامل یا NPK یکی از کودهای پرمصرف در کشاورزی است که دارای یکسری اعداد و ارغام است. در این سری از کودها شماره اول مربوط به مقدار نیتروژن ، شماره دوم نمایانگر محتوای فسفر و شماره سوم مقدار پتاسیم را نشان می دهد.

بنابراین کودی با نام ۱۰-۵-۵ از ۱۰ درصد نیتروژن و ۵ درصد فسفر و ۵ درصد پتاسیم تشکیل شده است. شایان ذکر است که مخلوط ۱۰-۱۰-۱۰ نیز به اندازه کود ۵-۱۰-۱۰ کامل است. تا زمانی که هیچ صفری بر روی برچسب نسبت مواد مغذی وجود نداشته باشد ، کود کامل محسوب می شود. کودهای تجاری اعم از مایع ، جامد یا گرانول ، مواد مغذی را بر روی برچسب خودشان درج می کنند که این مسئله می تواند نشان دهد شما گیاهان خودتان را با چه چیزی تغذیه می کنید.

همه چیز در رابطه با کود کامل یا NPK

همه چیز در رابطه با کود کامل یا NPK

اهمیت استفاده از کود کامل

گیاهان نسبت به سایر مواد مغذی به مقادیر بیشتری ازت ، فسفر و پتاسیم احتیاج دارند. این سه مورد اغلب به عنوان ریز مغذی های اصلی نامیده می شوند که در میان ۱۷ ماده مغذی ضروری برای حفظ بقاء گیاهان قرار دارند.

عناصر دیگر مانند آهن نیز برای زنده ماندن گیاهان بسیار مهم هستند  اما گیاهان به مقادیر بسیار کمتری به آنها احتیاج دارند. بعلاوه گیاهان مختلف نیازهای متفاوتی دارند. به عنوان مثال آزالیا نسبت به بسیاری از گیاهان دیگر به آهن بیشتری احتیاج دارد.

گیاهان تمام مواد مغذی مورد نیاز خود را به طور طبیعی از هوا و خاک به دست می آورند ، اما خاک به ویژه در چمنزارها و باغات پررونق از این عناصر تخلیه می شود. از آنجا که گیاهان همواره از N-P-K استفاده می کنند ، این مواد مغذی نیاز به دوباره پر کردن و به عبارتی جایگزینی دارند.

بهتر است بدانید:

هر یک از سه ماده مغذی موجود در N-P-K  عملکرد ویژه ای در گیاه  دارند. نیتروژن (N) باعث رشد شدید  برگ و افزایش رنگ سبز در گیاهان می شود. بدون وجود نیتروژن کافی ، رشد کند می شود و چمنزارها و گیاهان کم رنگ می شوند. البته وجود بیش از حد ازت نیز برای گیاهان گلدار و درختان میوه خطرناک است و باعث می شود آنها شکوفه ها و میوه های خود را از دست بدهند.

نیتروژن آزادانه در خاک حرکت می کند ، بنابراین آب حاصل از باران های سنگین یا آبیاری در فرآیندی به نام آبشویی ، نیتروژن را از بین می برد. کودهای کامل مواد مغذی مورد استفاده و از دست رفته را مجددا جایگزین می کنند تا چمن ها و باغ ها تغذیه شوند.

فسفر (P) انرژی را در رشد ریشه ها،  گل ها ، میوه ها و دانه ها متمرکز می کند ، در ضمن به گیاهان کمک می کند تا از سایر مواد مغذی به طور مؤثر استفاده کنند. کمبود فسفر ، ریشه ها را ضعیف می کند و مانع  گلدهی و میوه دادن درختان می شود.

پتاسیم (K) رشد کلی گیاه را تقویت کرده و به تنظیم ریشه و رشد رو به بالا کمک می کند و گیاهان را سالم و متعادل نگه می دارد. این امر بر همه جنبه های بهزیستی چمن و باغ ، از تحمل سرما و خشکی تا بیماری و مقاومت در برابر آفات تأثیر می گذارد.

مقدار و روش استفاده از کود کامل یا NPK

بطورکلی مقدار کود مورد نیاز به نوع گیاه و نیازهای آن محصول به عناصر مغذی بستگی دارد. البته قبل از مصرف کود باید مقدار عناصر موجود در خاک را با آنالیز خاک مشخص می شود. کودهای کامل با نسبت های مختلف را می توان در زمان های مختلف به کار برد. به عنوان مثال کود کامل NPK  که دارای مقدار فسفر بالا می باشند را می توان همراه با کشت استفاده نمود و یا کودهای حاوی مقدار نیتروژن بالا را باید در زمان های نیاز گیاهان به نیتروژن مصرف نمود. توجه داشته باشید که این کودها را نباید در زمان گلدهی درختان مصرف نمود.

محلول پاشی کود کامل را می توان در زمان تورم جوانه ها، مرحله فندقی شدن و مرحله بعد از برداشت انجام داد تا به تامین عناصر از دست رفتهخاک و ذخیره آنها جهت تغذیه در زمان خواب درخت و یا کشت بعدی کمک کند.

این کودها با توجه به نوع محصول می توانند به صورت پخش سطحی در زمان کشت برای محصولات زراعی ، به صورت محلول پاشی برای محصولات باغی و گل های آپارتمانی و همچنین  به صورت کود آبیاری در محصولات گلخانه ای و کشت های هیدروپونیک مورد استفاده قرار بگیرندhttps://www.jahaneshimi.com/3351/%D9%87%D9%85%D9%87-%DA%86%DB%8C%D8%B2-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%A7%D8%A8%D8%B7%D9%87-%D8%A8%D8%A7-%DA%A9%D9%88%D8%AF-%DA%A9%D8%A7%D9%85%D9%84-%DB%8C%D8%A7-npk/

سوال یا مشکل مطرح شده از بخش جستجو توسط مدیر سایت در بخش سوالات درج شده است اگر شما سوالی مشابه با این سوال یا ایرادی چه از لحاظ نوشتاری چه از لحاظ دستور زبان و غیره مشاهده میکنید می توانید این سوال را از اینجا ویرایش کنید

loader

لطفا شکیبا باشید ...